>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Федерер провів найдовший матч в історії олімпіад (оновлено)

Швейцарець майже 4,5 години (!) бився над Хуаном Мартіном дель Потро.

Федерер провів найдовший матч в історії олімпіад (оновлено)
Фото: EPA/UPG

У півфіналі олімпійського тенісного турніру Роджерові Федереру (1-й у світі) протистояв аргентинець, якого він цього року перемагав уже п'ять разів. Перемагав скрізь - на харді, на ґрунті. Тепер ще й на траві. Але як важко далася йому ця перемога.

Федерер на початку поєдинку з дель Потро не був схожим на себе. Він дуже багато помилявся. Це чудо, що Роджер узагалі дожив до третього сету. Але програвши перший сет із єдиного брейк-пойнту - 3:6, він на зубах витягнув перемогу у другому - 7:6 (7:5). Проте дель Потро, як це не дивно, відразу не поступився. Аргентинська вежа гойдалася, хилилася, але не падала. За рахунку 3:3 у вирішальній партії Федерер мав 29 невимушених помилок, а дель Потро - тільки 17. У вінерсах же дотримувалася майже повна рівність.

Дель Потро стримував атаки фаворита дуже довго. Зокрема, Федерер, подаючи на матч за рахунку 10:9, програв свою подачу "під нуль". Аргентинець дуже не хотів падати, але все ж звалився. Це сталося у 36 (!) геймі третьої партії. Федерер виграв - 3:6, 7:6 (7:5), 19:17!

Матч тривав 4 години і 26 хвилин. І це новий рекорд тривалості тенісних поєдинків на Олімпіаді. Але ж тільки на цій Олімпіаді рекорд оновили Тсонга і Раонич.

У фіналі швейцарець зустрінеться з Енді Марреєм, який у двох сетах обіграв Джоковича - двічі по 7:5. Маємо повтор нещодавнього фіналу Вімблдону.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram