>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Олімпіада-2012: радянський кубинець, залізний Роджер і непотоплюваний Фелпс

Американці нарешті обійшли Китай у таблиці медалей.

Фото: EPA/UPG

У збірної США після сьомого дня Ігор - 21 медаль вищої проби. У Китаю - 20. Завдяки цьому Америка нарешті обігнала атлетів із Піднебесної в медальному заліку.

Для когось саме це стало головною подією п'ятниці. Але ж можна відзначити і чергове (вже 17-те) олімпійське золото Майкла Фелпса. А всього на рахунку американського плавця 21 олімпійська медаль.

Фото: EPA/UPG

Безумовно, безмірної поваги заслуговує майже 31-річний швейцарець Роджер Федерер. Лідер світового тенісу в півфіналі Ігор за 4,5 години здолав спротив 23-річного аргентинця Дель Потро - 3:6, 7:6, 19:17! Відтепер цей матч - найдовший тенісний поєдинок в історії Олімпіад. 

Фото: EPA/UPG

Збірна Росії ледве не виграла своє четверте "золото" в дзюдо, але батько п'ятьох дітей Олександр Михайлин дещо пасивно провів фінальний поєдинок, за що потім вибачався перед уболівальниками. Так Росія і залишається з трьома золотими медалями, і всі - в чоловічому дзюдо.

А у збірної Куби в скарбничці з'явилися відразу дві нагороди вищої проби. У дзюдо в категорії понад 78 кг у жінок чемпіонкою стала справжня кубинка Іделіс Ортіс, а от у стрільбі з швидкострільного пістолета відзначився теж ніби кубинець (народився на Кубі, говорить іспанською), проте ззовні дуже схожий на сина якогось радянського чи то інженера, чи то військового Леуріс Пупо.

Фото: EPA/UPG

Східнослов'янські риси на його обличчі настільки виразні, що можна було навіть подумати, ніби якийсь росіянин чи українець виграв олімпійського "золото". А от ні - кубинець.

Українці в п'ятницю могли виграти медалі, але не змогли. Дзюдоїстка Ірина Кіндзерська програла в поєдинку за "бронзу" британці, а олімпійського чемпіона Пекіна лучника Віктора Рубана у чвертьфіналі  побив кореєць Ох. Наша команда залишилася без нагород на Олімпіаді другий день поспіль (уперше на цих Іграх) та в командному заліку з 15-го місця скотилася на 18-те.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram