ГоловнаСуспільствоВійна

Президентка Словенії цього тижня підпише у Києві безпекову угоду з Україною, ‒ ЗМІ

Любляна планує допомагати Україні стільки, скільки буде потрібно.

Президентка Словенії цього тижня підпише у Києві безпекову угоду з Україною, ‒ ЗМІ
Президентка Словенії Наташа Пірц Мусар
Фото: natasapircmusar.si

Президентка Словенії Наташа Пірц Мусар відвідає Київ у четвер, 27 червня, де підпише двосторонню угоду з Україною про безпеку

Про це повідомляє телеканал TV Slovenija.

“Йдеться про те, щоб такою угодою взяти на себе зобов'язання, що ми будемо допомагати Україні стільки, скільки буде потрібно”, ‒ сказала вона.

Пірц Мусар пояснила, що угода буде аналогічною угодам, яку з Україною підписали інші країни. Вона додала, що Київ фактично захищає всю структуру міжнародного права.

Видання “Дело” зазначає, що безпекову угоду підготували міністерства оборони та закордонних справ. Оскільки це не обов’язковий міжнародний договір, а лише вияв політичної волі щодо довгострокової підтримки України, уряд наступного тижня лише ознайомиться з документом.

TV Slovenija додає, що нещодавно словенський уряд схвалив виділення Україні до п’яти мільйонів євро для подальшої гуманітарної допомоги та допомоги розвитку та відновлення. Любляна також відправила в Україну бронетехніку, бойові машини та інше озброєння, а також приєдналася до ініціативи Чехії щодо спільної закупівлі великокаліберних боєприпасів для України.

  • Україна вже підписала 17 безпекових угод, останні ‒ зі США та Японією. Також на черзі підписання аналогічних документів з Євросоюзом, Польщею та Ірландією.
  • Словенське видання 24UR стверджує, що під час затримки військової допомоги від США через протистояння у Конгресі держава таємно постачала Україні зброю. Йдеться про надсилання 26 бойових броньованих машин BOV, трьох бойових машин піхоти M80A та певної кількості безпілотників.
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram