ГоловнаСуспільствоВійна

До 17 години обмежень на електроенергію не буде, але вони можливі увечері

Завдяки зменшенню хмарності вдень зріс обсяг виробництва на сонячних станціях.

До 17 години обмежень на електроенергію не буде, але вони можливі увечері
Фото: ДТЕК

З 11 до 17 години в Україні скасували обмеження на споживання електроенергії. Однак графіки погодинних відключень в інший час можуть застосувати, якщо область перевищить встановлені для неї ліміти споживання, повідомили в Укренерго.

Інформацію про відключення можна дізнатися в кабінеті споживача, на офіційних сайтах обленерго та їхніх сторінках у соцмережах. Скасування обмеження споживання на денний час вдалося досягти завдяки зменшенню хмарності в усіх регіонах.

"Промислові та дахові сонячні електростанції збільшили обсяги виробництва, відповідно – дефіцит в енергосистемі зменшився. Також українська енергосистема на запит оператора енергосистеми Польщі зараз приймає надлишки електроенергії з цієї країни. Будь ласка, за можливості перенесіть заплановане на вечір чи на ніч користування енергоємними приладами на ці денні години", – повідомили в Укренерго.

Увечері графіки погодинних відключень будуть діяти в усіх регіонах України для промислових та побутових споживачів з 17:00 до 24:00. 

  • Наприкінці зими Росія відновила масовані атаки на українську енергосистему. Не лише на електрику, а й на газосховища.
  • Масовані атаки зрештою призвели до аварійних відключень світла у травні. 14 травня Укренерго впровадив екстрені відключення в усіх регіонах. Вони можуть діяти ще впродовж місяців. 
  • Докладно про це – в матеріалі "Імпорт уже не допомагає: головне про ситуацію в енергосистемі України".
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram