ГоловнаСуспільствоВійна

Умєров і Сирський обговорили з британськими колегами використання дронів в Україні

Партнерами розповіли про оперативну обстановку та нагальні потреби української армії.

Умєров і Сирський обговорили з британськими колегами використання дронів в Україні
Олександр Сирський і Рустем Умєров
Фото: Рустем Умєров

Міністр оборони Рустем Умєров і Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський провели телефонну розмову з міністром оборони Великобританії Грантом Шаппсом і командувачем Збройних сил Ентоні Радакіном.

Про це Умєров написав на своїй фейсбук-сторінці.

Сирський поінформував колег про оперативну обстановку та нагальні потреби української армії.

Умєров додав, що йшлося про можливості реалізації в межах Коаліції з розвитку морських спроможностей. "Ми маємо масштабувати успіхи України у знищенні російського флоту", - наголосив міністр.

Він підкреслив, що потрібно збільшити використання безпілотників в Україні. "Вдячний Великій Британії за виділення 200 мільйонів фунтів на виробництво дронів для України", - додав Умєров.

  • У січні стало відомо, що Великобританія надасть Україні військову допомогу на суму 2,5 мільярда фунтів стерлінгів у 2024-2025 роках, що на 200 мільйонів фунтів більше, ніж у попередні два роки. При цьому близько 200 мільйонів фунтів витратять на закупівлю та виробництво тисяч військових дронів.
  • Також Сполучене Королівство спільно з іншими країнами, зокрема і США, працює над тим, щоб надати Києву нові безпілотники зі штучним інтелектом, які могли б одночасно атакувати російські цілі,
  • Водночас Британія вирішила інвестувати щонайменше 5,5 мільярда доларів США у безпілотники для своїх збройних сил, за прикладом досвіду використання дронів в Україні.
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram