ГоловнаСуспільствоЖиття

Міноборони розглядає можливість запрошувати у ТЦК через електронні сповіщення, – Умєров

Зараз міністерство оборони працює над технічними рішеннями.

Міноборони розглядає можливість запрошувати у ТЦК через електронні сповіщення, – Умєров
Фото: EPA/UPG

Міністерство оборони розглядає можливість сповіщати чоловіків про необхідність з’явитись у ТЦК через електронне сповіщення.

Про це заявив міністр оборони Рустем Умєров, передає Суспільне.

"Ми проаналізували різні бази даних. Вирішимо, як ці дані облікувати. Тому що – це військовозобов’язаний, чи військовослужбовець, чи вже ветеран? Після обліку – чи ця категорія чоловіків буде взагалі запропонована на військову службу чи ні. Тобто це достатньо величезний механізм, який треба обговорювати покроково", – сказав Умєров. 

За словами міністра, подібні запрошення отримають чоловіки, громадяни України, і за кордоном. Якщо ухвалять рішення по категоріях, то запрошення надішлють усім.

Він додав, що міністерство оборони працює над технічними рішеннями, щоб цей процес був цивілізованим.

  • Нещодавно Умєров також заявив, хто з посадовців має право особисто підписувати повістки.
  • Вручення повістки не означає відправку на фронт, заявив нещодавно начальник служби зв'язків з громадськістю командування Сухопутних військ ЗСУ Володимир Фітьо. За його словами, 18-річних не можуть забрати до війська в межах мобілізації, але для чоловіків віком від 18 до 27 років діє строкова служба в армії. 
  • Також Міноборони завершило верифікацію реєстру військовозобов’язаних “Оберіг” з іншими держреєстрами
  • У відомстві кажуть, що завдяки цьому якість наповнення даних покращилась з 27% до 88%. Зокрема, видалили дублі та неактуальні дані. Далі у планах – створення документа, що підтверджує статус військовозобов’язаного.
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram