ГоловнаСуспільствоНаука і релігія

Черкаська ОВА закликала хасидів утриматися від паломництва до Умані

В ОВА передбачають, що частина вірян, як і торік, усе ж таки наважиться приїхати.

Черкаська ОВА закликала хасидів утриматися від паломництва до Умані
Фото: Ігор Табурець

Черкаська обласна військова адміністрація напередодні Рош га-Шана (юдейський Новий рік) рекомендує хасидам утриматися від відвідування Умані.

Про це повідомив у Телеграмі голова Черкаської ОВА Ігор Табурець.

"Через місяць - Рош га-Шана. Ми рекомендуємо паломникам максимально утриматися від відвідування Умані з огляду на війну, регулярні масовані обстріли нашої країни та можливі провокації з боку Росії", - ідеться в повідомленні голови ОВА.

Водночас, як зазначає Табурець, частина вірян, як і торік, усе ж таки наважиться приїхати, тому влада вживає необхідних заходів для посилення безпеки гостей і місцевих жителів. 

"Сьогодні з цього питання провели засідання спецкомісії за участю заступника посла Держави Ізраїль в Україні пані Лірон Фінкельштейн. Насамперед координуємо роботу щодо заходів безпеки. Вони, як і минулого року, будуть посилені. Опрацьовуємо інші напрями, маючи досвід попередніх святкувань. Йдеться про надання меддопомоги, функціонування закладів громадського харчування, роботу комунальників, протиепідемічні заходи тощо. Ключовий пріоритет незмінний - безпека місцевих жителів і прибулих", - повідомив Табурець.

Нагадаємо, що 22 березня паломники з усього світу приїхали до міста Умань на святкування дня народження Рабі Нахмана. Правоохоронці Черкащини тоді заявили, що готові до забезпечення публічного порядку та громадської безпеки на території проведення релігійних заходів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram