ГоловнаСуспільствоВійна

З початку повномастабної війни Медведєв 57 разів погрожував Україні та світу ядерною зброєю

Пік погроз припав на березень цього року, коли МКС видав ордер на арешт Путіна.

З початку повномастабної війни Медведєв 57 разів погрожував Україні та світу ядерною зброєю
Фото: EPA/UPG

Експрезидент Росії, заступник секретаря Радбезу РФ Дмитро Медведєв, якого довгий час вважали "ліберальним", знайшов свою нішу у пропагандистській машині - він або погрожує Заходу та Україні застосуванням ядерної зброї, або прогнозує третю світову війну. У більшості випадків Медведєв розповсюджує свої погрози через Telegram-канал, створений у березні 2022 року.

За підрахунками видання "Слово і діло", з того часу він озвучив 57 ядерних "попереджень".

Зокрема, в березні 2022 року Медведєв тричі погрожував ядерною зброєю та прогнозував "великий ядерний вибух". У квітні була лише одна погроза, пов'язана з наміром Швеції та Фінляндії приєднатися до НАТО. Фінляндія, нагадаємо, членом Альянсу тоді вже офіційно стала.

Три ядерні погрози пролунали від Медведєва у травні минулого року. Наприклад, він заявив, що постачання Україні західної зброї та техніки "підвищує ймовірність прямого та відкритого конфлікту НАТО з Росією..., який завжди має ризик переходу в повноцінну ядерну війну".

У червні Медведєв чотири рази загрожував ядерною зброєю, у липні та в серпні - тричі.

Минулого вересня на тлі провалів російської армії на фронті та успішного контрнаступу ЗСУ у Харківській області Медведєв шість разів погрожував ядерною зброєю.

Незадовго до проведення псевдореферендумів на окупованих територіях Медведєв згадав, що Росія потім зможе використати "всі сили самозахисту". А після них Медведєв назвав бажання України швидше вступити до НАТО "прискоренням початку третьої світової війни".

У вересні Медведєв написав великий пост, весь присвячений ядерним погрозам. А в жовтні лише раз згадав про ядерну зброю, а у листопаді – п'ять разів (знов сказалися невдачі на фронті та звільнення Україною Херсона).

У грудні експрезидент РФ один раз погрозив ядерною війною. У січні було чотири ядерні погрози, у лютому – три, одна з них перед черговою зустріччю "Рамштайн". "Програш ядерної держави у звичайній війні може спровокувати початок ядерної війни", - говорив Медведєв.

Пік ядерних погроз Медведєва припав на березень цього року – 10 за місяць. У 20-х числах місяця він говорив про це майже щодня, після того як 17 березня Міжнародний кримінальний суд видав ордер на арешт Путіна.

Далі Медведєв вщух: у квітні було всього чотири ядерні погрози, у травні – дві, у червні – одна.

Цього місяця скандальний російський політик уже тричі говорив про ядерку. Зокрема, знову заявив, що ядерний апокаліпсис "не лише можливий, а ще й цілком імовірний". Він також заявив, що будь-яку війну можна завершити дуже швидко - "або якщо підписано мирний договір, або якщо зробити те, що зробили американці 1945 року, коли вони використовували свою ядерну зброю".

Нагадаємо, в травні голова МЗС України Дмитро Кулеба порадив Медведєву пити менше горілки перед тим, як заходити в Telegram

Раніше президент Володимир Зеленський відповів на погрози Медведєва "судним днем" і назвав його слова "не дуже тверезою заявою."

А секретар РНБО Олексій Данілов закликав не цитувати Медведєва і назвав його заяви "написами у нужниках".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram