ГоловнаСуспільствоЖиття

Посадовець "Антонова" поширював ворожу пропаганду та виступи Кадирова, - СБУ

Служба безпеки нейтралізувала міжрегіональну мережу прокремлівських інтернет-агітаторів.

Посадовець "Антонова" поширював ворожу пропаганду та виступи Кадирова, - СБУ

Служба безпеки нейтралізувала міжрегіональну мережу прокремлівських інтернет-агітаторів. До її складу входило шість пропагандистів, які проводили інформаційно-підривну діяльність на користь Росії.

Про це повідомляє пресцентр СБУ.

Зловмисники публічно підтримували російську збройну агресію проти України та закликали до зміни кордонів нашої держави. Для цього вони створили декілька акаунтів у соцмережах, у тому числі заборонених в Україні. При цьому більшу частину контенту вони "підхоплювали" з російських інтернет-ресурсів.

Наразі в Києві затримано провідного інженера підрозділу авіаційної безпеки держпідприємства "Антонов". У російських соцмережах "Вконтакте" та "Одноклассники" він періодично поширював відео з виступами Рамзана Кадирова, який закликав до "приєднання" захоплених районів України до складу РФ.

Також в Івано-Франківській області до 5 років 6 місяців тюрми засуджено мешканку Калуша, яка виправдовувала російську агресію та пропонувала видати російським загарбникам "головних бандерівців".

На Закарпатті затримано мешканця Берегівського району, який виправдовував псевдореферендуми в захоплених районах на півдні та сході нашої держави.

Крім цього, на території області викрито двох ворожих агітаторів з Білорусі, що мали посвідки на проживання в Україні. За даними слідства, вони створили декілька пропагандистських акаунтів у соцмережах, які використовували для дискредитації Сил оборони та розпалювання антисемітських настроїв в регіоні.

У Запоріжжі повідомлено про підозру місцевому жителю, який у своїх репостах та інтернет-публікаціях вихваляв російських окупантів та виправдовував їхні злочини проти мирних жителів.

За всіма викритими фактами тривають слідчі дії у межах кримінальних проваджень за трьома статтями Кримінального кодексу: 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України); 161 (порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної, регіональної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками); 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії проти України, глорифікація її учасників).

Нагадаємо, на початку квітня колишній директор державного підприємства "Антонов" отримав підозру через знищення літака Ан-225 "Мрія" в аеропорту Гостомель під час російського вторгнення. Слідство вважає, що він повинен був заздалегідь відправити літак до Лейпцига.

Раніше йому також було повідомлено про підозру у перешкоджанні законній діяльності Збройних Сил України та інших військових формувань щодо охорони та оборони аеродрому (ч. 2 ст. 114-1 КК). Наразі він перебуває під вартою без можливості внесення застави.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram