ГоловнаСуспільствоВійна

Повідомлено про підозру п’яти депутатам Маріупольської міськради, - Офіс генпрокурора

Псевдопосадовці окупаційної адміністрації агітують за приєднання Маріуполя до складу РФ. 

Повідомлено про підозру п’яти депутатам Маріупольської міськради, - Офіс генпрокурора
Фото: Офіс Генпрокурора

Керівником Донецької обласної прокуратури заочно повідомлено про підозру п’яти псевдопосадовцям фейкової адміністрації тимчасово окупованого м. Маріуполя у посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України, вчиненому організованою групою (ч. 3 ст. 28, ч. 2 ст. 110 КК України).

Про це повідомляє Офіс генерального прокурора.

За даними слідства, з березня 2022 року п’ятеро депутатів Маріупольської міської ради забороненої в Україні політичної партії "Опозиційна платформа - за життя" активно співпрацюють з російськими загарбниками.

"Добровільно погодившись обійняти фейкові посади голови, його першого та ще трьох заступників так званої адміністрації м. Маріуполя, підозрювані публічно висловлюють захоплення ідеями "Руского міра" та агітують населення приєднати м. Маріуполь до складу РФ", - йдеться у повідомленні.

Крім того, за результатами спеціального досудового розслідування стосовно так званого мера і трьох його заступників вже скеровані до суду обвинувальні акти за фактами державної зради, вчиненої в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК України). Також стосовно "мера" завершено розслідування за фактом добровільного зайняття посади в окупаційній адміністрації держави-агресора (ч. 5 ст. 111-1 КК України).

Досудове розслідування у кримінальних провадженнях здійснюється слідчими ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях. Максимальне покарання за санкціями статей - довічне позбавлення волі.

Раніше прокуратура повідомила про підозру двом колаборанткам у Маріуполі. Працівниці Маріупольського державного університету допомогли окупантам захопити навчальний заклад та впроваджують стандарти освіти держави-агресора.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram