ГоловнаСуспільствоВійна

Четверо жертв ракетної атаки на Вінницю ще не ідентифіковані, 11 людей зникли безвісти (оновлено)

Мама чотирирічної загиблої Лізи прооперована і перебуває у важкому стані. 

Четверо жертв ракетної атаки на Вінницю ще не ідентифіковані, 11 людей зникли безвісти (оновлено)
Фото: ДСНС

Голова Вінницької ОВА Сергій Борзов навів дані щодо загиблих і постраждалих від цинічної ракетної атаки, яку Росія вчора вчинила на обласний центр.

Станом на ранок відомо про 23 жертви, з них троє – діти. Тіла двох дітей досі не ідентифіковані, написав він у телеграмі.

Також не ідентифіковані тіла 11 дорослих. Одна з загиблих малюків – чотирирічна Ліза. Її мати жива, вона у важкому стані. 

Оновлення 19.17. У ДСНС України зазначили, що триває пошук 11 осіб, зв’язок з якими відсутній. Всього від початку робіт підрозділи ДСНС врятували трьох людей.

Оновлення 14.52. Як повідомив очільник Нацполіції Ігор Клименко, вдалося ідентифікувати 19 із 23 загиблих внаслідок ракетних ударів по Вінниці. 

"Серед жертв росії троє дітей: 4-річна дівчинка та двоє хлопчиків 7 та 8 років. Один із хлопчиків у момент атаки проходив обстеження у медичному центрі. Він загинув разом із мамою. Інший чекав дядька в припаркованому авто та потрапив у вогняну пастку. Родича цього хлопчика відкинуло вибуховою хвилею, нині він госпіталізований. В лікарні у важкому стані також перебуває і мати 4-річної загиблої дівчинки", - повідомив Клименко.

Він додав, що 14 родичів безвісти зниклих осіб здали свої біологічні зразки. Фахівці Нацполіції вже провели більш ніж 200 співставлень виділених ДНК-профілів. "12 із 19 ідентифікованих осіб опізнали саме за допомогою технології швидкісного встановлення ДНК", - зауважив голова НПУ.

Безвісти зниклими досі вважаються 8 людей. 

Оновлення 13:01. Борзов навів уточнені дані. Кількість зниклих безвісти зменшилася з 18 до 11. 

"Станом на 12 годину 15 липня у заклади охорони здоров'я звернулось 197 постраждалих: 110 – амбулаторно надали допомогу, 80 – залишаються на стаціонарному лікуванні", – повідомив він.

Будівля Будинку офіцерів буде знесена. Долю "Ювілейного", куди теж влучила ракета, вирішить експертна комісія. 

Нагадаємо, учора після 10 ранку російська армія випустила ракети по Вінниці. Дві з них збила ППО, три влучили в центральну частину міста. Місцем атаки стали цивільні обʼєкти: будинок побуту, стоянка поруч, житлові будинки, офісні будівлі.

Фото: ДСНС

Фото: ДСНС

Фото: ДСНС

Фото: ДСНС

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram