ГоловнаСуспільствоВійна

Ворог обстріляв Сумщину і Чернігівщину, по Харкову вдарив ракетами, – ОВА

У Вінниці триває розбір завалів. 

Ворог обстріляв Сумщину і Чернігівщину, по Харкову вдарив ракетами, – ОВА
Харків
Фото: Telegram/Олег Синєгубов

Відносно спокійно ніч минула на Волині, Закарпатті, Рівненщині, в Івано-Франківській, Львівській, Чернівецькій, Вінницькій, Запорізькій, Хмельницькій, Тернопільській областях, на Кіровоградщині, Черкащині, Одещині, Полтавщині, Житомирщині та Київщині. 

На Вінниччині внаслідок влучання ракет у центр міста пошкоджень зазнали 36 житлових будинків, 17 з них досить серйозно зруйновані. Станом на 6:00 в заклади охорони здоров'я звернулись 183 людини. З них 110 отримали допомогу амбулаторно. Всього госпіталізовані 70 дорослих і троє дітей. На даний час є інформація про 23 загиблих, з них троє дітей. Зниклих безвісти 18 осіб. Тривають пошукові роботи та розбір завалів, повідомили у зведенні від ОВА.

У Чернігівській області вчора ввечері був обстріл з артилерії території біля населених пунктів Карповичі та Мхи (Новгород-Сіверський район). Без жертв та руйнувань.

У Сумській області вчора ворог обстріляв вісім територіальних громад. Усього − понад 40 пострілів із різних видів озброєння (кулеметні черги, реактивна та ствольна артилерія, використовували безпілотники).

Громади, що постраждали від обстрілів – Миропільська, Юнаківська, Есманська, Новослобідська, Хотінська, Шосткинська, Краснопільська та Великописарівська. Постраждалих немає, руйнувань теж. Сьогодні зранку – мінометний обстріл Шалигинської громади. Без втрат та руйнувань.

У Дніпропетровській області ворог обстріляв одразу три райони. У Нікопольському через обстріл з "градів" загорілося пальне. Вогонь уже приборкали. На місці обстрілу фахівці ДСНС знайшли уламки від "градів" та фосфорних боєприпасів. У Криворізькому районі знову обстріляли зі ствольної артилерії паркову зону міста Зеленодольська. У Синельниківському – пряме влучання ракети в школу. Рятувальники розбирають завали. Інформація про загиблих та постраждалих уточнюється.

Дніпропетровська область
Фото: Резніченко в ТГ
Дніпропетровська область

Фото: Валентин Резніченко/Дніпропетровська ОДА

Фото: Валентин Резніченко/Дніпропетровська ОДА

У Харкові вночі в Холодногірському районі окупанти вдарили, за попередніми даними, ракетою. Снаряд влучив у відкриту територію. Також вночі внаслідок удару постраждала будівля школи у Немишлянському районі. Жертв та постраждалих немає.

Фото: ДСНС

Фото: ДСНС

Фото: ДСНС

Фото: ДСНС

Фото: ДСНС

По області – у Чугуївському районі в с. Коробочкине снаряд влучив у приватний будинок. Протягом доби окупанти обстрілювали також Харківський район, постраждала територія приватного домоволодіння.

У Луганській області на лінії фронту російські війська продовжують завдавати артилерійських та ракетних ударів з наступними спробами штурму. За минулу добу – щонайменше один ракетний удар та авіаудари, зокрема, по Верхньокам’янському. Там та в Білогорівці постраждали залишки цивільної інфраструктури. Втім, штурмові дії на обох напрямках ворогу не вдалися. Також зафіксовані три атаки зі ствольної артилерії, чотири — з мінометів, одна — із РСЗВ, п’ять — із танків.

Триває спротив окупаційній владі та військовим. Так, у Сєвєродонецьку на центральній вулиці міста вчора "несподівано" підірвалося авто з окупантами. У підсумку, шестеро поранених, з яких четверо – важких.

У Донецькій області вночі і на ранок були обстріли Красногорівки, Мар'їнки, Великої Новосілки із РСЗВ "Град". О п’ятій ранку – ракетний удар по Костянтинівці. Пошкоджена житлова 5-поверхівка, поранена людина. 

За добу — троє людей загинуло, семеро поранених. Область залишається без газу і частково без води й електрики. Евакуація населення триває.

Сьогодні зранку Миколаїв зазнав ракетного обстрілу. Інформація щодо постраждалих і пошкоджень уточнюється.

Протягом доби зафіксовано обстріли с. Лимани Галицинівської громади, Шевченківської громади, Широківської, Баштанської, громад. За попередніми даними, загиблих немає, займалися поля та суха трава. Учора після обстрілів окупантів в смт Березнегувате та с. Лепетиха загорілася суха трава. Також внаслідок потрапляння боєприпасів та їхніх уламків вчора зайнялося поле з пшеницею у с. Привільне Привільненської громади та горіла суха трава в с. Новоіванівка Баштанської громади.

У Березнегуватській громаді тривають обстріли сіл по лінії розмежування. Інформація щодо постраждалих і пошкоджень уточнюється.

Вибухи спостерігалися всю добу на території Херсонщині. Напружена ситуація в Новій Каховці, там ЗСУ продовжують завдавати влучних ударів по позиціях ворога. Низка пожеж спостерігалася протягом дня, горіли поля у передмістях та у Дар’ївській ТГ. Стабільно тяжка ситуація в селах, які біля Снігурівки, річки Інгулець та на кордонах областей. У Генічеську фіксується жорстоке поводження з жителями району. Також підтверджується інформація стосовно безконтрольного пуску води з Каховського водосховища до Північнокримського каналу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram