ГоловнаСуспільствоВійна

​Росія вчинила ракетну атаку на Вінницю. Є загиблі та поранені (оновлено)

Інформація уточнюється.

Сьогодні між 10 та 11 годинами ранку Росія вчинила ракетну атаку на Вінницю. Є загиблі і поранені – їхня точна кількість зʼясовується.

Про влучання повідомили у Telegram-каналах Вінницької міської ради та голови ОВА Сергія Борзова. За даними Національної поліції, ракети поцілили в будівлю з офісними приміщеннями. 

Речник Повітряних сил Юрій Ігнат повідомив, що удару було завдано крилатими ракетами "Калібр" з акваторії Чорного моря.

Оновлення 22.07. Рятувальники повідомили, що станом на 22.00 кількість потребуючих медичної допомоги зросла до 117 осіб. 66 людей було госпіталізовано (з них 3 - діти). Триває пошук 39 потерпілих. 

Оновлення 19.44. За інформацією ДСНС, станом на 19.40 відомо про 23 загиблих. За медичною допомогою звернулися 115 осіб. 

64 людей госпіталізували (серед них - 2 дитини), у важкому стані перебувають 34 потерпілих, 5 - у критичному.

Триває пошук 42 людей.

Оновлення 17.15. Голова Нацполіції Ігор Клименко повідомив, що станом на 17:00 виявили тіла 22 загиблих. Лише шістьох із них наразі вдалося ідентифікувати.

"Для встановлення осіб загиблих можуть знадобитися ДНК-експертизи, тож слідчі просять прямих родичів (рідні батьки та діти) зниклих безвісти вийти на зв'язок та здати біологічні зразки. Нагадую номери гарячої лінії: 050-222-03-26 або 59-42-00", - зазначив Клименко. 

Він додав, що двох розшукуваних осіб поліцейські знайшли серед поранених. На жаль, одного виявили серед загиблих.

Всього в списку зниклих безвісти внаслідок ракетних ударів по Вінниці залишаються 39 осіб.

"Крім того, ушкоджень різних ступенів тяжкості зазнали близько сотні людей. Ударами пошкоджено більш як 50 будівель різного призначення та понад 40 автомобілів. Поліцейські перекрили та взяли під охорону цей район, щоб правоохоронці мали змогу ретельно зібрати необхідні докази воєнних злочинів російської федерації та вберегти вцілілі приміщення від можливих мародерів", - сказав очільник Нацполіції.

Фото: ДСНС

Фото: ДСНС

Фото: ДСНС

Фото: ДСНС

Оновлення 16.35. За інформацією Офісу Президента, стало відомо про 21 загиблого (з них 3 - діти). У МВС додали, що 52 осіб госпіталізували, серед них є 4 неповнолітніх. У важкому стані перебувають 24 українці. 42 осіб вважають безвісти зниклими.

Оновлення. Заступник начальника Головного управління Генштабу ЗСУ Олексій Громов повідомив деталі атаки. Зафіксовано влучання трьох крилатих ракет типу "Калібр". Дві ракети були збиті біля пункту Рахни. 

Оновлення 14:28. Станом на 14 годину поліція зареєструвала 15 повідомлень про безвісти зниклих вінничан, які могли перебувати на місці атаки.

Відомо також, що з 20 жертв троє – неповнолітні.

Фото: ДСНС

Фото: ДСНС

Фото: ДСНС

Фото: ДСНС

Фото: ДСНС

Оновлення 13:56. Вінницька обласна рада повідомила, що внаслідок влучання загинули всі люди, які перебували в медично-діагностичному центрі "Нейромед". Ця інформація уточнюється. 

За даними Борзова, станом на 13:58 відомо про 20 загиблих, 90 людей звернулись по медичну допомогу. 

Оновлення 13:40. За даними Офісу генпрокурора, жертв уже 17, серед них двоє дітей. Розпочато досудове розслідування за фактами порушення законів та звичаїв війни, що поєднано з умисним убивством (ч. 2 ст. 438 КК України).

Оновлення 13:21. За даними Нацполіції, станом на 13 годину – 12 жертв, близько 90 людей звернулись за медичною допомогою. З них 50 – у важкому стані. 

Якщо ваші рідні чи знайомі перебували у місці прильоту і не виходять на зв'язок, телефонуйте 050-222-03-26 або 59-42-00.

Оновлення 13:15. Від удару частково зруйновано медично-діагностичний центр.

Відомо про 12 жертв і 30 постраждалих. Розбір завалів триває. 

Оновлення 12:26. В ДСНС України повідомили про 12 загиблих і 25 поранених. На місті трагедії працюють 90 рятувальників. 

Фото: ДСНС у Telegram

Фото: ДСНС у Telegram

Фото: ДСНС у Telegram

Фото: ДСНС у Telegram

Оновлення 12:21. За даними поліції, вісім загинули, 30 – поранені. 

Фото: ДСНС

Фото: ДСНС

Фото: ДСНС

Фото: ДСНС

Фото: ДСНС

Оновлено 12:09. Кількість загиблих у Вінниці зросла до восьми людей.

Голова Нацполіції Ігор Клименко об 11:33 повідомив про те, що від ударів постраждали і житлові будинки. На той момент було відомо про 6-х поранених та 2-х загиблих, серед яких маленька дитина. 

Також Клименко поінформував, що на місці прильотів виникла пожежа, вогонь перекинувся і на автостоянку біля Будинку побуту "Ювілейний". Загорілися близько 50 автомобілів. Над ліквідацією вогню працюють рятувальники. Відомо, що 25 авто згоріли. 

До Вінниці терміново направлено спеціалізовану слідчо-оперативну групу Головного слідчого управління Національної поліції України та криміналістичну лабораторію.

Мер міста Сергій Моргунов у повідомленні в Telegram закликав не поширювати інформації про локацію та масштаби влучання.

"Наразі екстрені служби виїхали на місце", – написав він. 

Борзов додав, що дві ракети над областю збили сили ППО. Дві ракети влучили. 

Через ракетну атаку рух громадського транспорту за центральним мостом змінено. Рух трамвая призупинений. Тролейбуси прямують тільки по Брацлавській.

Нагадаємо, унаслідок обстрілу росіянами аеропорту в селі Гавришівка Вінницької області загинула одна людина.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram