ГоловнаСуспільствоЖиття

Україна отримала від Франції пожежні автомобілі та швидкі

Передача техніки відбулася у 25-й пожежній частині Києва.

Україна отримала від Франції пожежні автомобілі та швидкі
Фото: МВС

Україна отримала від Французької Республіки шість пожежно-рятувальних автомобілів і сім авто медичної допомоги.

Про це повідомили в Міністерстві внутрішніх справ України.

Передача техніки відбулася у 25-й пожежній частині Києва за участю міністра закордонних і європейських справ Франції Кетрін Колонни, міністра внутрішніх справ України Дениса Монастирського, посла Франції в Україні Етьєна де Понсена, голови ДСНС Сергія Крука. 

Фото: МВС

“Автомобілі першої допомоги, пожежні автоцистерни, спеціальна аварійна техніка будуть спрямовані на виконання невідкладних заходів з ліквідації наслідків завалів житлових будинків, гасіння пожеж, рятування та евакуації людей, а також забезпечення виконання інших робіт”, – йдеться в повідомленні.

Фото: МВС

Це вже третій транш техніки. “У цих гуманітарних місіях Франція беззаперечно має і несе лідерство в допомозі Україні”, – зазначили в МВС.

Фото: МВС

“Кожен відправлений нами конвой – це вияв солідарності та дружби між французьким та українським народами. 1 300 територіальних громад організували роботу зі збору та з доставки гуманітарної допомоги. Ми й надалі плануємо допомагати вашій країні в цей нелегкий час”, – додала Кетрін Колонна.

Нагадаємо, на початку травня з Франції вирушив конвой з 13 пожежних автомобілів і машин швидкої допомоги зі 120 тоннами гуманітарного вантажу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram