ГоловнаСуспільствоЖиття

Укрпошта не змогла запустити інтернет-магазин через кібератаки

Сайт продажу марок намагалися запустити кілька разів.

Укрпошта не змогла запустити інтернет-магазин через кібератаки
Фото: Укрпошта

Генеральний директор Укрпошти Ігор Смілянський повідомив про проблему в роботі інтернет-магазину.

“Є час, коли ми в Укрпошті святкуємо перемоги, є час, коли маємо визнати поразку. Навіть якщо вона тимчасова. Сьогодні, поки що, нас переграли, і навантаження в 50000+ запитів на секунду (згенерованих у всьому світі) відсортувати на вірні і невірні та прийняти нормальні замовлення ми не змогли", – написав він.

Укрпошта намагалася від ранку неділі кілька разів запустити сайт продажу марок і супутніх товарів, але всі вони не вдалися.

Смілянський зазначив, що 5 тис. замовлень, або 30 тис. марок залишаються можливими для замовлення.

“Щоб не видавати рішення, які на 100% не працюють, я вирішив закрити інтернет-магазин на сьогодні. Всі 5000 замовлень, як я писав раніше, будуть виставлені на продаж пізніше. На яких майданчиках - ми теж повідомимо окремо. Те саме стосується мерчу”, – додав він.

Гендиректор Укрпошти зазначив, що підприємство бере декілька днів, щоб разом з партнерами запропонувати всім зовсім нову схему продажу. 

“До тих пір поки ми не будемо впевнені, що вона працює, попри всі обставини, поновлення роботи магазину не буде. Третя спроба повинна бути остаточною і гарантованою. Про запуск повідомлю і тут, і на t.me/igorsmelyansky завчасно, за декілька днів”, – підсумував він.

Нагадаємо, хакери сьогодні атакують сервіси онлайн-продажу квитків та лінію підтримки Укрзалізниці.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram