ГоловнаСуспільствоЖиття

Зеленський доручив нагадувати громадянам про доцільність вакцинації від ковіду

"Ми маємо нагадувати громадянам, що саме вакцинація сприяє легшому перебігу захворювання".

Зеленський доручив нагадувати громадянам про доцільність вакцинації від ковіду
Фото: president.gov.ua

Президент Володимир Зеленський провів селекторну нараду щодо протидії поширенню коронавірусу і зазначив, що наразі нобхідно постійно на різних рівнях нагадувати громадянам про доцільність вакцинації проти COVID-19.

Про це повідомляє пресслужба Офісу президента.

Зеленський наголосив, що з огляду на зростання в Україні показників захворюваності на COVID-19, важливо продовжувати активну кампанію з вакцинації, адже у щеплених громадян хвороба перебігає легше. 

"У всіх комунікаціях на всіх рівнях МОЗ і всі ми маємо нагадувати громадянам, що саме вакцинація сприяє легшому перебігу захворювання", – зазначив президент.

Міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко, своєю чергою, ззначив, що минулого тижня в Україні за добу зафіксовано 37,3 тис. нових випадків захворювання. У зв’язку зі збільшенням кількості хворих зростає й навантаження на лікарів первинної ланки медицини. Наразі зайнято понад 24 тис. ліжок для пацієнтів з коронавірусом, що становить 34,7% від загальної кількості виділених ліжко-місць.

Водночас, якщо порівняти з попередньою хвилею захворюваності, рівень споживання кисню в медзакладах є нижчим, тобто менша кількість пацієнтів перебуває у важкому стані. Нижчою є й смертність від коронавірусної хвороби порівняно з минулою хвилею.

"Навантаження відчувається, але медична система витримує його", – констатував Ляшко.

Зазначається, що наразі в Україні вже зроблено 30,3 млн щеплень проти коронавірусу. Вакциновано 15,3 млн осіб, із яких 14,6 млн – двома дозами.

Нагадаємо, раніше голова МОЗ зазначив, що в Україні другий тиждень поспіль спостерігається зниження тижневої кількості проведених щеплень від COVID-19. За тиждень з 24 по 30 січня 2022 року в Україні 448 489 осіб отримали щеплення проти COVID-19.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram