ГоловнаСуспільствоЖиття

ДПСУ виготовила майже 2000 бухт колючого дроту для кордону із Білоруссю

Україна суттєво активізувала облаштування північної ділянки кордону. 

ДПСУ виготовила майже 2000 бухт колючого дроту для кордону із Білоруссю
Фото: dpsu.gov.ua

Державна прикордонна служба виготовила на власних потужностях майже 2000 бухт колючого дроту, який буде скеровано для встановлення на кордоні з Білоруссю.

Про це повідомляє пресслужба ДПСУ.

"На сьогодні в розгорнутому виробництві встановлено три лінії, які дають змогу виробляти дротяні загородження типу "Єгоза" та сітку рабицю. Також створено необхідний штат групи забезпечення, який працює позмінно", – розповів голова Держприкордонслужби Сергій Дейнеко під час відвідування цеху з виробництва дротяних загороджень.

"Така робота є вкрай актуальною. Враховуючи необхідність швидкого й ефективного облаштування кордону ці загородження – один з елементів організації завдань згідно з відомчим планом інженерного облаштування. На сьогодні вони вже використовуються на напрямках, що потребують першочергового облаштування", – додав він.

Фото: dpsu.gov.ua

Для забезпечення безперебійного виробництва "Єгози" коштом резервного фонду Держбюджету закуплено майже 300 тонн сировини, ще понад 200 тонн сировини прикордонники отримали від низки організацій.

У ДПСУ також наголосили, що через можливі міграційні потоки з Білорусі Україна суттєво активізувала облаштування північної ділянки кордону.

Фото: dpsu.gov.ua

Нагадаємо, влітку минулого року та восени Україна передала Литві колючий дріт як гуманітарну допомогу для боротьби з нелегалами з території Білорусі.

У листопаді Кабмін виділив 175 млн грн на посилення державного кордону з Білоруссю.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram