ГоловнаСуспільствоВійна

Поблизу Пищевика загинув морський піхотинець Сергій Моісеєнко (оновлено)

Окупанти сім разів порушили режим припинення вогню на Донбасі.

Поблизу Пищевика загинув морський піхотинець Сергій Моісеєнко (оновлено)
Фото: facebook/ОТУ «Північ»

Протягом минулої доби, 28 лютого, в районі проведення операції Об'єднаних сил на Донбасі збройні формування Російської Федерації сім разів порушили режим припинення вогню. Унаслідок ворожих обстрілів загинув український військовий.

Про це інформує пресцентр ООС.

Так, неподалік населеного пункту Пищевик російсько-окупаційні війська відкривали прицільний вогонь зі 120 мм мінометів, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів, стрілецької та снайперської зброї. Внаслідок обстрілів противника загинув один український воїн. Командування операції Об’єднаних сил висловлює щирі та глибокі співчуття родині загиблого воїна.

У районі населених пунктів Широкине та Водяне, що на Приазов’ї окупанти вели вогонь з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. На цьому ж напрямку було зафіксовано проліт ворожого БПЛА з перетином лінії розмежування, який був збитий українськими військовими.

Поблизу Верхньоторецька окупанти здійснили кілька пострілів з автоматичних станкових гранатометів. У відповідь на обстріли противника українські воїни відкривали вогонь у відповідь.

"Основною метою дій збройних формувань ОРДЛО залишалось провокування ЗСУ на відкриття вогню у відповідь з подальшим звинуваченням у порушенні режиму припинення вогню. У кількох випадках противник обстрілював наші позиції одночасно із запитом на тишу начебто через обстріл з боку ЗСУ. За всіма фактами зафіксованих порушень УС СЦКК вживались заходи реагування в межах координаційного механізму через СММ ОБСЄ", - зазначають у штабі.

Станом на 7 годину ранку 1 березня зафіксовано одне порушення режиму припинення вогню. Неподалік Павлополя збройні формування Російської Федерації вели прицільний вогонь з автоматичних станкових та станкових протитанкових гранатометів. Українські захисники відкривали вогонь у відповідь.

Оновлення. У 36-й окремій бригаді морської піхоти імені контр-адмірала Михайла Білинського повідомили, що в районі проведення операції Об’єднаних сил в результаті ворожого обстрілу позицій зі стрілецької та снайперської зброї 28 лютого загинув молодший сержант Сергій Моісеєнко.

"З сумом повідомляємо, що в районі проведення операції Об’єднаних сил, захищаючи суверенітет і територіальну цілісність України, в результаті ведення противником обстрілу позицій зі стрілецької та снайперської зброї загинув наш побратим молодший сержант Моісеєнко Сергій Олександрович. Сміливим морським піхотинцем, добрим побратимом і патріотом своєї країни він навіки залишиться у нашій пам’яті", - йдеться у повідомленні.

Як повідомляли, в суботу, 27 лютого окупанти дев'ять разів порушили режим припинення вогню у зоні бойових дій на Донбасі, водночас здійснюючи запит до СММ ОБСЄ на встановлення режиму "Тиша".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram