ГоловнаСуспільствоОсвіта

​Учні випускних 9-х та 11-х класів після локдауну повернуться до змішаної форми навчання, - Шкарлет

У регіонах, де ситуація з СOVID-19 буде контрольованою, школи зможуть відновити повноцінне очне навчання.

​Учні випускних 9-х та 11-х класів після локдауну повернуться до змішаної форми навчання, - Шкарлет
Фото: pravda.com.ua

Учні випускних класів після завершення локдауну повернуться до змішаної форми навчання, а у регіонах, де ситуація з коронавірусом буде контрольованою, учні 9-х та 11-х класів зможуть повернутися до повноцінного очного навчання.

Про це повідомив міністр освіти Сергій Шкарлет.

"Повернення учнів випускних 9-х та 11-х класів до повноформатного навчання, на мою думку, є вкрай необхідним та важливим. Спілкуючись з учителями, я повсякчас чую про їхні перестороги з приводу відсутності очного спілкування з учнями. Не менше хвилюються батьки та самі школярі, яким протягом поточного навчального року довелося готуватися до ЗНО та ДПА переважно в дистанційній формі", - написав міністр.

Шкарлет повідомив, що після завершення посилених карантинних заходів, за сприятливої санітарно-епідемічної ситуації, учні випускних класів повернуться до змішаної форми навчання. В областях, де показники захворюваності будуть контрольованими, міністр порушить питання про повернення школярів 9-х та 11-х класів за парти.

"Маємо бажання та наміри також відновити повноформатне або змішане навчання для школярів інших класів", - зазначив Шкарлет. Він додав, що з цього приводу тривають відповідні консультації з міністром охорони здоров’я Максимом Степановим та головним санітарним лікарем Віктором Ляшком.

Нагадаємо, раніше  у Міносвіти також повідомили, що після локдауну молодші школярі зможуть повернутися до повноформатного навчання.

У грудні минулого року Кабмін ввів локдаун з 8 до 25 січня та подовжив карантин до березня. На період локдауну заборонено відвідування усіх закладів освіти, окрім дошкільної та спеціальної. Школам було рекомендовано продовжити канікули на час посиленого карантину.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram