ГоловнаСуспільствоПодії

Жителі кількох сіл Чернівецької області перекрили автодороги через тарифи на газ

На місцях проведення акцій працюють співробітники поліції.

Жителі кількох сіл Чернівецької області перекрили автодороги через тарифи на газ
Фото: facebook.com/policebukovyna

У Чернівецькій області зафіксовано ускладнення руху транспорту в напрямку Івано-Франківської області у зв'язку з акціями протесту через підвищення тарифів на газ.

Про це повідомляє пресслужба Нацполіції.

Наразі поліцейські зафіксували перекриття руху транспорту місцевими жителями в селах Мамаївці, Дубівці, Берегомет, Неполоківці, Оршівці та в місті Кіцмань.

"Безперервно рухаючись по пішохідних переходах, громадяни в такий спосіб висловлюють невдоволення тарифами на комунальні послуги. Прохання до водіїв враховувати ситуацію на вказаних автошляхах під час планування своїх поїздок", - зазначили правоохоронці.

На місцях проведення акцій працюють співробітники поліції, які стежать за порядком і охороняють безпеку дорожнього руху.

Фото: facebook.com/policebukovyna

Поліцейські спілкуються з організаторами та учасниками акції і наголошують на неприпустимості будь якого порушення публічної безпеки і порядку. Для уникнення заторів співробітники поліції відводять автотранспорт від місць проведення протестів.

Фото: facebook.com/policebukovyna

Нагадаємо, прем'єр-міністр Денис Шмигаль просив АМКУ та СБУ розібратися з причинами "газових" протестів. На його думку, протести відбуваються не тільки через підвищення ціни на газ і тарифів на його розподіл, а й "з метою політичних маніпуляцій".

На тлі протестів влада проводила декілька нарад щодо можливостей зниження тарифів. Результатом стала пропозиція ввести фіксовану вартість у 6,99 грн за кубометр газу до кінця карантину чи опалювального сезону (31 березня). Відповідне рішення про затвердження граничної ціни схвалили на засіданні уряду. 

Окрім того, прем'єр-міністр заявив, що уряд розробить річний газовий продукт, коли ціна на газ для споживачів фіксуватиметься на рік. Це захистить громадян від непередбачуваних зростань.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram