ГоловнаСуспільствоПодії

CБУ припинила спробу постачання контрафактних запчастин до українських вертольотів

Зловмисники привласнили авіаційне майно державного підприємства на майже 5 мільйонів гривень.

CБУ припинила спробу постачання контрафактних запчастин до українських вертольотів
Фото: пресслужба СБУ

Служба безпеки України викрила протиправний механізм постачання контрафактних авіазапчастин та обладнання до вертолітної техніки, що використовується під час проведення агрохімічних робіт у нашій країні.

Про це повідомила пресслужба СБУ.

"Організували оборудку посадовці одного із державних авіаційних підприємств на Тернопільщині. Чиновники діяли у змові з менеджментом підконтрольної комерційної структури. Зловмисники незаконно списували, демонтували та вивозили з території держпідприємства авіаційні вузли та агрегати, що були встановлені на гелікоптерах Мі-2", - йдеться в повідомленні.

В СБУ зазначили, що для того, щоб "прикрити" оборудки, посадовці фальсифікували технічну документацію на незаконно відчужене авіаційне обладнання. Враховуючи, що деякі елементи обладнання знаходились у незадовільному технічному стані, зловмисники вносили фіктивні дані щодо проведених ремонтних робіт і ресурсного відновлення.

Слідство встановило, що викрадені авіазапчастини мали поставляти для потреб вітчизняних авіакомпаній-експлуатантів, які використовують вертолітну техніку при проведенні агрохімічних робіт по всій Україні.

Зловмисники привласнили авіаційне майно державного підприємства на майже 5 мільйонів гривень.

Під час обшуків правоохоронці вилучили незаконно відчужене з держпідприємства авіаційне майно з технічною документацією, фіктивні акти ремонтних робіт та ресурсного відновлення обладнання, а також документи фінансово-господарської звітності, які мають доказове значення.

Нагадаємо, у січні СБУ викрила привласнення 32 мільйонів гривень під час виконання державного оборонного замовлення. Серед фігурантів справи був чинний співробітник Міноборони .Оперативники встановили, що впродовж 2017-2019 років власник одного з чернігівських комерційних підприємств уклав два договори з Міністерством оборони загальною вартістю понад 100 млн гривень. Один із контрактів передбачав постачання пристроїв для систем бойових вертольотів.За попередніми підрахунками, сума збитків, завданих держбюджету, становить понад 32 млн гривень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram