ГоловнаСуспільствоВійна

Бойовики шість разів порушили "режим тиші" на Донбасі

Серед особового складу Об’єднаних сил бойових втрат та поранень немає. 

Бойовики шість разів порушили "режим тиші" на Донбасі
Фото: Олена Максименко

На Донбасі 28 листопада незаконні збройні формування РФ шість разів порушили "всеосяжне перемир'я".

Про це повідомила пресслужба ООС.

"Два факти порушення режиму припинення вогню зафіксовані неподалік населеного пункту Водяне. На цій ділянці з початком доби ворог застосував міномети калібру 120 мм та 82 мм, гранатомети різних систем та стрілецьку зброю, а в обідній час – ручний протитанковий гранатомет", - йдеться в повідомленні.

В ООС додали, що також двічі впродовж доби вогонь зі стрілецької зброї та протитанкового гранатомета ворог відкривав поблизу Південного. Пострілами з великокаліберного кулемета противник провокував наших захисників у районі Луганського.

Крім того, на Приазов’ї, всупереч домовленостям, досягнутим у рамках Тристоронньої контактної групи, задокументовано проліт ворожого БПЛА типу "квадрокоптер" із перетином лінії розмежування. Засобами радіоелектронної боротьби Об’єднаних сил негайно було здійснено радіоподавлення каналів управління та навігації безпілотника противника, що унеможливило його подальше використання.

В ООС зазначили, що вогневі провокації противника не несли загрози нашим оборонцям, тому українські підрозділи зброю у відповідь не застосовували.

Серед особового складу Об’єднаних сил бойових втрат та поранень немає. 

"У районі проведення операції належно виконують завдання й інші складові сил оборони. Так, у районах уздовж лінії розмежування сторін саперами ДСНС розміновано понад 6 гектарів території та передано на знищення 137 вибухонебезпечних предметів", - додали в ООС.

Нагадаємо, упродовж минулої доби, 27 листопада, на Донбасі збройні формування РФ шість разів порушили домовленості. Бойових втрат та поранень серед особового складу Об’єднаних сил не було.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram