ГоловнаСуспільствоВійна

​Контактна група з питань Донбасу погодила чотири нові ділянки розведення сил (оновлено)

Кравчук направив до Верховної Ради звернення щодо відповідності постанови про призначення місцевих виборів до закону про особливий статус Донбасу.

​Контактна група з питань Донбасу погодила чотири нові ділянки розведення сил (оновлено)

Відбулося чергове засідання Тристоронньої контактної групи (Україна, Росія, ОБСЄ) у форматі відеоконференції за участю нового глави української делегації - першого президента України Леоніда Кравчука та першого заступника глави делегації Вітольда Фокіна.

Про це повідомляють на сайті Офісу президента.

Під час засідання робочої групи з питань безпеки голова Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ Яшар Халіт Чевік наголосив, що з 27 липня режим тиші загалом дотримується, а на початку серпня спостерігачі не фіксували жодного порушення.

"Упродовж 24 днів на Донбасі внаслідок бойових дій не загинув жоден український військовий", - наголосили в ОП.

На засіданні сторони домовилися про 20 ділянок розмінування, згідно з домовленостями лідерів "нормандського формату", досягнутими в Парижі. Також українська сторона підтримала необхідність розробки рамкового рішення про протимінну діяльність, що допоможе оптимізувати подальшу роботу в цьому питанні.

Українська делегація також підтримала пропозиції щодо чотирьох нових ділянок розведення сил і засобів.

Під час обговорення підсумків роботи економічної групи йшлося про те, що українське підприємство з водозабезпечення продовжуватиме здійснювати на постійних засадах постачання питної води українському населенню, що мешкає на тимчасово окупованій території.

У межах гуманітарної робочої групи було досягнуто прогресу в питаннях взаємного звільнення утримуваних осіб.

"Українська сторона вкотре наголосила на виконанні всіх домовленостей щодо підтвердження списків для взаємного звільнення утримуваних осіб і підтвердила інформацію щодо осіб, яку запитували учасники консультацій. Україна очікує дзеркальних і симетричних дій від іншої сторони", - наголосили в Офісі президента.

Оновлено. Зазначається, що Кравчук проінформував учасників ТКГ про заходи в рамках підготовки до місцевих виборів.

Зазначається, що він направив звернення до Верховної Ради з пропозицією розглянути питання щодо відповідності Постанови "Про призначення чергових місцевих виборів у 2020 році" Закону України "Про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей", а також Комплексу заходів з виконання Мінських угод, який був підтриманий резолюцією Ради Безпеки ООН 2202 (2015).

Нагадаємо, раніше Кравчук пояснив, на які компроміси готовий іти як новопризначений голова ТКГ.

У липні російська сторона у ТКГ відмовилася затвердити узгоджені 13 районів для розмінування. Крім того, Росія на одному із засідань контактної групи намагалася скасувати постанову про місцеві вибори через умову про вивід військ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram