ГоловнаСуспільствоВійна

З початку доби на Донбасі загинув один військовий, сімох поранено (оновлено)

Бойовики відкривали вогонь по позиціях ЗСУ чотири рази.

З початку доби на Донбасі загинув один військовий, сімох поранено (оновлено)
Фото: t.me/Tsaplienko

З початку доби 21 травня російсько-окупаційні війська чотири рази порушили режим припинення вогню на Донбасі, застосовуючи заборонені до розміщення на лінії зіткнення міномети калібру 120 мм, а також гранатомети різних систем і стрілецьку зброю.

Про це повідомляє пресцентр штабу операції Об'єднаних сил у фейсбуці.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" неподалік Авдіївки, Старогнатівки та Богданівки противник вів вогонь по наших військовослужбовцях з гранатометів різних систем та стрілецької зброї.

Українських захисників, які виконують завдання в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ" поблизу Кримського обстріляли із заборонених мінометів 120 мм.

"На жаль, в результаті ворожих обстрілів 21 травня загинув один український захисник. Також за уточненою інформацією двоє військовослужбовців отримали поранення і ще п'ятеро - бойові травми", - уточнили в штабі.

Оновлення. 21 травня, о 4 ранку, в зоні проведення операції Об'єднаних сил в Луганській області в результаті влучання 120-мм міни у вантажівку Збройних Сил України загинув Євген Миколайович Сафонов (позивний Сафон), 1988 року народження, уродженець міста Павлоград Дніпропетровської області, солдат, номер розрахунку протитанкового дивізіону 93-ї окремої механізованої бригади. Про це повідомляється на офіційній сторінці 93-ї ОМБр у фейсбуці.

Фото: facebook.com/93OMBr

О 4 годині ранку вантажівка, на якій їхали бійці, потрапила під ворожий обстріл - в автомобіль влучила міна 120 калібру, через що Євген загинув, а його товариші отримали осколкові поранення і контузії. Тяжкопоранених серед них немає.

Євген Сафонов народився 25 листопада 1988 року в Павлограді, де жив постійно. Мав середню освіту. Працював на шахті. У Холодноярську бригаду прийшов у січні 2019 року. І хоча офіційно раніше участі в бойових діях не брав, побратими відзначають, що Євген ще в 2014 році бачив війну на власні очі. У перший рік боротьби проти російської окупації в Донбасі "Сафон" певний час воював у складі добровольчого батальйону "Айдар". У бригаді ж служив разом з друзями з рідного міста.

Нагадаємо, 20 травня в Луганській області загинув командир батальйону патрульної служби поліції особливого призначення "Луганськ-1" Сергій Губанов. Він і ще троє бійців отримали осколкові поранення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram