ГоловнаСуспільствоВійна

На Донбасі загинув комбат "Луганськ-1" Сергій Губанов (оновлено)

Ще троє бійців цього батальйону отримали поранення.

Сергій Губанов
Фото: facebook.com/policeLG
Сергій Губанов
У Луганській області 20 травня загинув командир батальйону патрульної служби поліції особливого призначення "Луганськ-1" Сергій Губанов. Він і ще троє бійців виконували завдання командування штабу операції Об'єднаних сил, під час чого отримали осколкові поранення, повідомили на сторінці поліції Луганської області в Facebook.

"Усе сталося 20 травня приблизно о 21:30 в районі селища Трьохізбенка Новоайдарського району. Командир батальйону полковник поліції Сергій Губанов загинув, ще троє бійців отримали важкі поранення. Їм надають допомогу лікарі військового госпіталю", - йдеться в повідомленні.

Особовий склад поліції Луганській області висловив співчуття родині Сергія Губанова, його рідним і близьким.

Оновлено. Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков повідомив, що Сергій Губанов загинув у результаті підриву окупантами міни на шляху бойової патрульної групи. 

Батальйон "Луганськ-1" створено в 2014 році з добровольців у структурі ГУ МВС України в Дніпропетровській області. З 2015 року переведений у структуру ГУ НП у Луганській області. Сергій Губанов командував батальйоном з грудня 2015 року.

У ранковому зведенні штабу ООС не повідомляють про загиблих за 20 травня. Згідно з інформацією штабу, в результаті ворожих обстрілів були поранені двоє військових. Усього за добу збройні формування відкривали вогонь по українських захисниках 18 разів.

Біля Павлополя, Пісків, двічі біля Кам'янки і Старогнатівки, чотири рази біля Богданівки відкривали вогонь з гранатометів, кулеметів і стрілецької зброї.

По околицях Красногорівки випустили 20 мін калібру 120 мм. Увечері неподалік Мар'янки використовували снайперську зброю. Поряд з Оріховим стріляли з мінометів калібру 120 мм, гранатометів і кулеметів.

Поряд з Шумами та Новоолександрівкою російські найманці використовували міномети калібру 82 мм. По захисниках Південного двічі стріляли з мінометів калібру 82 мм, гранатометів і кулеметів, а по Кримському вели вогонь зі станкових протитанкових гранатометів.

"Від початку поточної доби неподалік Богданівки противник вів вогонь зі стрілецької зброї. Внаслідок ворожого обстрілу один український воїн отримав поранення", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, вранці 20 травня ватажки терористичних організацій "ДНР" і "ЛНР" заявили про приведення військ у бойову готовність. Вони почали погрожувати ескалацією бойових дій. Ватажки терористів звинуватили українських військових у тому, що ті нібито стріляли по об'єктах інфраструктури в Луганській області.

Українська сторона скликає позачергове засідання групи з питань безпеки в Тристоронній контактній групі з урегулювання конфлікту на Донбасі через помилкове звинувачення Збройних сил України в обстрілі об'єктів енергетичної інфраструктури на непідконтрольних територіях Луганської області.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram