ГоловнаСуспільствоЖиття

Аудиторська служба перевірить "Медзакупівлі України"

Перевірка торкнеться діяльності держпідприємства за період з 1 листопада 2018 по 31 травня 2020 років.

Аудиторська служба перевірить "Медзакупівлі України"
Фото: Lb.ua

Державна аудиторська служба 25 травня по 7 липня проведе перевірку держпідприємства "Медзакупівлі України".

Про це повідомила пресслужба "медзакупівель України" у фейсбуці.

"Сьогодні ми отримали повідомлення від Державної аудиторської служби України. 25 травня о 10:00 на ДП "Медзакупівлі України" прийде ревізійна група для ознайомлення з процесом проведення ревізії та її програмою. Ревізія триватиме до 7 липня. Ця перевірка – продовження ситуації щодо закупівлі костюмів біологічного захисту, про який ми вже писали", – йдеться в повідомленні.

Відзначається, що перевірка торкнеться діяльності держпідприємства за період з 1 листопада 2018 го по 31 травня 2020 років.

"Ми готові вчасно надати ревізійній групі всі документи, щодо нашої діяльності в певний період. Своєю чергою, ми сподіваємося, що фахівці Державної аудиторської служби України проведуть об'єктивну і прозору оцінку діяльності ДП, а також інших суб'єктів, які були залучені в процес закупівлі засобів індивідуального захисту", – заявили в держпідприємстві.

Нагадаємо, держпідприємство "Медичні закупівлі України" було створене в жовтні 2018 року й належить до сфери управління МОЗ. Підприємство утворено для організації та проведення закупівель лікарських засобів, медичних виробів, допоміжних засобів, інших товарів медичного призначення (медичних товарів), послуг і закупівель за рамковими угодами медичних товарів і послуг в інтересах замовників відповідно до Закону України "Про державні закупівлі".

Також планується ввести електронний каталог лікарських засобів і медичних виробів, який буде мати вигляд онлайн-магазину в системі ProZorro. Це дозволить медичним установам зручно, без бюрократичного навантаження самостійно купувати ліки й медичні вироби.

У березні 2020 року Верховна Рада підтримала початок закупівель ліків через "Медзакупівлі України".

У квітні МОЗ звинуватило "Медзакупівлі України" в спробі придбати непридатні для лікарів захисні костюми. У держпідприємстві відкинули претензії щодо тендеру

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram