ГоловнаЕкономікаДержава

МОЗ заявляє, що розблокувало систему закупівель ліків

У відомстві стверджують, що за півтора місяця їм вдалося "якісно змінити ситуацію".

МОЗ заявляє, що розблокувало систему закупівель ліків
Фото: Lb.ua

Міністерство охорони здоров'я розблокувало систему закупок лікарських засобів і медичних виробів.

Про це повідомляє пресслужба відомства.

"Станом на кінець березня 2020 року система закупівель була майже паралізована. За півтора місяця МОЗ вдалося якісно змінити ситуацію. З квітня по травень розроблені і узгоджені 7 важливих нормативно-правових актів", - йдеться в повідомленні.

Міністерство видало наказ, який стверджує переліки лікарських засобів і медичних виробів, які будуть закуплені на кошти 2020 року. Також внесено зміни до Технічні регламенти щодо медичних виробів, що спрощують процедури для понад 600 стентів, ендопротезів та інших виробів медичного призначення.

У свою чергу, проходить процедуру юстування затверджений Міністерством охорони здоров'я наказ про продовження терміну дії свідоцтв про реєстрацію лікарських засобів.

У МОЗ додали, що на узгодженні в ЦОВВ перебуває розроблений Міністерством охорони здоров'я проєкт постанови Кабміну, який розблокує закупівлі на кошти, виділені ще в 2017 році.

"Це дозволить завершити практично втрачений проєкт трансплантології і створення в Україні першого центру, де можна буде визначати сумісність донорів для здійснення пересадок", - підкреслюється в повідомленні.

Нарешті, ще один проєкт постанови Кабміну, який перебуває на узгодженні, стосується щорічного відбору спеціалізованих закупівельних організацій.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram