ГоловнаСуспільствоЖиття

"Укрзалізниця" пообіцяла "поставити крапку" в питанні заміни ескалаторів на Центральному вокзалі

Голова УЗ проінспектував залізничний вокзал у Києві.

"Укрзалізниця" пообіцяла "поставити крапку" в питанні заміни ескалаторів на Центральному вокзалі

"Укрзалізниця" встановить нові ескалатори вітчизняного виробництва у вестибюлі Центрального залізничного вокзалу Києва.

Про це повідомив в.о. голови правління УЗ Іван Юрик під час інспекції вокзалу.

За його словами, "Укрзалізниця" планує найближчим часом підписати лізингову угоду на постачання і встановлення ескалаторів.

"Багато років ми чуємо скарги на постійний вихід з ладу ескалатора на столичному вокзалі, але настав час покласти цьому край. У нас був тривалий процес пошуку найкращого варіанта рішення пріоритетного для нас питання - забезпечення максимальної доступності приміщень вокзалу для пасажирів. Рішення знайдено і незабаром його буде втілено", - підкреслив він.

За словами Юрика, під час відбору виробника УЗ керувалася низкою критеріїв: обслуговування, дизайн та енергоефективність. Найкращий проєкт і вигідні умови запропонував вітчизняний виробник - Крюківський вагонобудівний завод.

"Тому вже в цьому році в питанні заміни ескалаторів на Центральному вокзалі буде поставлено крапку", - запевнив Юрик.

"Зараз на вокзалі працюють ескалатори, розраховані для торгових центрів. Проте, оскільки на вокзалі потік людей значно більший, тут будуть облаштовані так звані "важкі" ескалатори. Їх вартість становитиме  близько 10 млн гривень", - додали в УЗ.

Нагадаємо, нинішні ескалатори були встановлені в 2001 році під час реконструкції вокзалу та до теперішнього часу майже вичерпали термін своєї експлуатації. Зазвичай вони працюють по 20 годин на день і обслуговують 20-40 тис. пасажирів щодня. Наприкінці лютого 2018 року один із них було зупинено у зв'язку з граничним зносом перил ланцюга і їх приводу.

Можливість повної заміни ескалаторів обговорювалася ще при ексголові УЗ Войцеху Бальчуні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram