ГоловнаСуспільствоЖиття

Аваков повідомив, що третина евакуйованих із Балі українців полетіла туди після анонсованого закриття кордонів

За його даними, 75% випадків інфікування коронавірусом у Києві - це люди, які повернулися з інших країн.

Аваков повідомив, що третина евакуйованих із Балі українців полетіла туди після анонсованого закриття кордонів
Фото: EPA/UPG

Кожен третій пасажир евакуаційного рейсу з Балі відлетів із країни після анонсованого закриття кордонів через коронавірус і заклику до українців повернутися у свою країну. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

"13-го березня президент Зеленський звернувся до українців повернутися в країну, через епідемію, а тут дивлюся – кожен третій, який повернувся на цьому скандальному спеціально організованому рейсі, відлетів із країни на Балі 13, 14, 15 березня. Тобто наплювали на попередження і прохання повернутися (не їхати)", – повідомив Аваков дані, отримані ним від Держприкордонслужби.

Глава МВС додав, що понад 75% випадків зараження коронавірусом у Києві – це особи, які прилетіли на літаках, а решта 25% становить вторинне зараження від цих людей.

"МВС не дасть більше згоди на жоден авіаційний чартер. Пасажирське авіасполучення – закрито. Винятки будуть рідкісні й тільки окремим рішенням – зі 100% обсервацією під контролем санітарних лікарів із подальшим тестом ПЛР. Тільки так, і не потрібно прокльонів, що мені надсилають з- за кордону, заради безпеки мільйонів, ми підемо на незручності для декількох тисяч", – підкреслив Арсен Аваков.

Нагадаємо, Кабмін схвалив обов’язкову обсервацію для громадян, які повернулися з країн із коронавірусом. Пасажири кількох евакуаційних рейсів, які прибули в Україну 29 березня, відмовлялися від обов’язкової обсервації й хотіли відправитися додому.

Кілька людей, поміщених на обсервацію в готель "Козацький" у Києві, втекли.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram