ГоловнаСуспільствоЖиття

З Парку партизанської слави в Києві зняли арешт, невдовзі відновлять ремонтні роботи

КП "Київзеленбуд" обіцяє вже цього року добудувати фонтан.

З Парку партизанської слави в Києві зняли арешт, невдовзі відновлять ремонтні роботи
Фото: facebook/Алексей Назаренко

У 2020 році відновлять ремонтні роботи з оновлення Парку партизанської слави в Дарницькому районі Києва, припинені через кримінальні справи за розтрату на об'єкті. Про це LB.ua повідомили в КП "Київзеленбуд", яке є замовником реконструкції парку.

За даними Prozorro, вже 25 лютого завершаться перші тендерні торги робіт у парку - будівництво фонтану (800 тис. грн).

Загалом же 2020 року "Зеленбуд" планує виконати в парку такі роботи: прокладання доріжок з ФЕМ-плиткою (4000 кв.м.), прокладання асфальтової дороги, облаштування громадського туалету, встановлення дитячого майданчика, встановлення лавок і урн, обшивка бювету, перша черга поливально-зрошувальної системи.

Відновлення ремонтних робіт у парку стало можливим після того, як завершилося досудове розслідування за фактами розтрати бюджетних грошей на реконструкції Парку партизанської слави - під час слідства об'єкти, на яких вели ремонтні роботи, були речовими доказами.

Наприкінці січня 2020 року Київська прокуратура скерувала обвинувальний акт до суду. Згідно з висновками слідства, заступник гендиректора "Київзеленбуду" (вже колишній) у змові з підрядною організацією (ТОВ "ТРИВІЖН") вніс в офіційні документи неправдиву інформацію про обсяги виконаних робіт, завдавши збитків у 14 млн грн.

Своєю чергою, КП "Київзеленбуд" 2019 року подало позов до підрядника "ТРИВІЖН" про повернення раніше оплачених коштів за роботи. Суд задовольнив претензії "Зеленбуду". За даними LB.ua, госпсуд Києва видав наказ про примусове стягнення з "ТРИВІЖН" грошових коштів у розмірі 17,1 млн грн до бюджету Києва.

Нагадаємо, раніше ми писали про дорогий ремонт у Парку партизанської слави, початий містом 2017 року. Загальна вартість реконструкції парку сягнула 45 млн грн, а тендер виграла фірма "ТРИВІЖН" яка з'явилася за рік до тендеру, не мала основних фондів і роботи передавала субпідрядникам. За даними системи Youcontrol, ТОВ "ТРИВІЖН" пов'язане з Тарасом Русиновим, будівельні фірми якого стали учасниками іншого скандального тендеру в Дарницькому районі - про будівництво шкільних стадіонів, які тепер теж проходять у справах про розтрату.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram