ГоловнаСуспільствоВійна

Неподалік Оріхового бойовики випустили 29 мін по позиціях ЗСУ

Режим припинення вогню на Донбасі противник порушив 13 разів.

Неподалік Оріхового бойовики випустили 29 мін по позиціях ЗСУ
Фото: Олена Максименко

Від початку доби російсько-окупаційні війська 13 разів порушили режим припинення вогню на Донбасі. Унаслідок обстрілу втрат серед військовослужбовців не було.

Про це повідомляє пресцентр операції Об'єднаних сил.

"Противник обстріляв наші позиції із заборонених "мінськими домовленостями "артилерійських систем калібру 122 мм, мінометів калібру 120 мм і 82 мм, а також із гранатометів різних систем, БПЛА, озброєння БМП-2, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї", - ідеться в опублікованому у фейсбуці вечірньому зведенні.

Один обстріл був зафіксований у районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід": поблизу Талаківки - з безпілотного літального апарату ворог зробив по українських позиціях гранатометний постріл.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ" противник зробив 12 обстрілів: поряд з Травневим - із гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї; неподалік Кримського - з міномета калібру 120 мм ворог випустив 5 мін, 4 постріли зі станкового протитанкового гранатомета й великокаліберного кулемета.

Неподалік Оріхового бойовики влаштували два обстріли зі 120-мм міномета, випустивши 29 мін. У районі Новоолександрівки противник двічі обстрілював позиції українських військових: зі ствольної артилерії калібру 122 мм - 10 снарядів і 8 мін зі 120-мм міномета.

Крім того, поряд з населеним пунктом Хутір Вільний бойовики стріляли з мінометів калібру 82 мм - 6 мін, а також вогонь вівся з гранатометів різних систем і великокаліберних кулеметів. Поблизу Золотого-4 - з 82-мм мінометів противник випустив 15 мін; неподалік Попасної - з мінометів калібру 82 мм - 14 мін.

У районі Новозванівки бойовики обстріляли позиції ЗСУ з 82-мм міномета і великокаліберного кулемета. Поряд з Луганським противник двічі порушив "тишу", випустивши з міномета калібру 120 мм 2 міни та 9 мін з 82-мм мінометів, а також вів вогонь з озброєння БМП-2 і гранатометів різних систем.

Нагадаємо, бойовики випустили 20 мін по позиціях ООС біля Кримського. Усього в суботу, 22 лютого, озброєні формування Російської Федерації 11 разів порушили режим припинення вогню на Донбасі. Унаслідок підриву на невідомому вибуховому пристрої один український військовослужбовець зазнав поранення.    

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram