ГоловнаСуспільствоЖиття

Суд відмовився внести "Корвалол Corvalolum" до переліку добре відомих знаків

"Дарниця" подала апеляцію, тому рішення суду від 30 жовтня не набуло чинності.

Суд відмовився внести "Корвалол Corvalolum" до переліку добре відомих знаків
Фото: 24 Канал

Господарський суд міста Києва відмовив компанії "Фармак" у задоволенні позову, яким вона просила внести торгову марку "Корвалол Corvalolum" до переліку добре відомих знаків.

Відповідне рішення суд виніс у вівторок, 10 грудня, передає РБК-Україна.

Торгова марка "Корвалол Corvalolum" раніше була виключена з реєстру за рішенням суду. Але 30 жовтня 2019 року Госпсуд Києва виніс рішення на користь "Фармаку", знову визнавши "Корвалол Corvalolum" добре відомим щодо цієї компанії.

"Дарниця" подала апеляцію, тому судове рішення від 30 жовтня не набуло чинності.

"Ми написали велику апеляційну скаргу, подали її і будемо боротися далі. Тому на цьому етапі в суду не було підстав для задоволення позову "Фармаку", - прокоментував партнер юридичної компанії AEQUO Олександр Мамуня, який представляє інтереси "Дарниці".

Нагадаємо, суди між "Фармаком" і "Дарницею" почалися 2004 року. "Фармак" називає себе єдиним виробником "Корвалолу" з часів СРСР, хоча препарат з такою назвою випускали 70 фармацевтичних заводів Радянського Союзу.

У 2011 році "Фармак" повністю програв "Дарниці" процес, де предметом спору було позначення "Корвалол". Але 2017 року "Фармак" відновив судову тяганину, змінивши предмет спору на "Корвалол Corvalolum".

Влітку 2017 року Апеляційна палата Міністерства економрозвитку і торгівлі визнала позначення "Корвалол Corvalolum" добре відомим щодо "Фармаку". У 2018 році Київський апеляційний господарський суд за апеляційною скаргою "Дарниці" скасував це рішення. 25 червня 2019 року Велика палата Верховного Суду, зі свого боку, скерувала справу на повторний розгляд у суд першої інстанції.

30 жовтня 2019 року Госпсуд Києва відмовив "Дарниці" в задоволенні позову. Але "Дарниця" визнала рішення суду необґрунтованим і оскаржила його.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram