ГоловнаСуспільствоЖиття

Кримського активіста Нарімана Мемедемінова хочуть посадити на шість років

За блогерську діяльність йому інкримінували статтю про публічні заклики до тероризму.

Кримського активіста Нарімана Мемедемінова хочуть посадити на шість років
Нариман Мемедеминов
Фото: "Крым.Реалии"

Сьогодні, 27 вересня, відбулося засідання Північно-Кавказького окружного військового суду в Ростові-на-Дону, де російський прокурор Олексій Айдінов попросив призначити шість років колонії загального режиму активісту Наріману Мемедемінову. Про це повідомляє "Крим.Реалії".

Мемедемінова звинувачують у публічних закликах до тероризму за те, що він у 2014 році як блогер публікував відео і виставляв їх у YouTube.

Наступне засідання призначене на 30 вересня.

"У результаті для мене зажадали шість років позбавлення волі. Результат, припускаю, буде необґрунтовано очікуваним. Але ми це почуємо пізніше. Спочатку в дебатах (30 вересня) скажемо все, що ми думаємо з цього приводу. Суспільство нас чує - це найголовніше. Цій державі пора вже відійти від шаблонних формулювань і забути про Радянський Союз. Він уже давно закінчився. Досить уже садити людей просто за те, що комусь щось здалося", - заявив у суді Мемедемінов.

Нагадаємо, Наріман Мемедемінов - кримськотатарський блогер, цивільний журналіст. Його затримали наприкінці березня 2018 року.

11 лютого 2016 року в будинку Мемедемінова вже відбувався обшук, після чого підконтрольний Росії Бахчисарайський районний суд 13 липня 2017 року розглядав адміністративну справу стосовно активіста.

За інформацією юриста Лілі Гемеджі, активіста притягували до відповідальності за нібито участь у несанкціонованому мітингу 13 квітня 2017 року поблизу будинку Сейдамета Мустафаєва, у якого на той момент проводили обшук. Мемедемінов тоді висвітлював ситуацію і вів відеозйомку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram