ГоловнаСуспільствоПодії

Асоціація адвокатів пов'язує вбивство адвоката в Кропивницькому з його професійною діяльністю

За інформацією НААУ, другий потерпілий помер.

Асоціація адвокатів пов'язує вбивство адвоката в Кропивницькому з його професійною діяльністю
Александр Иванов

Національна асоціація адвокатів України закликає ЗМІ не поширювати неправдиву інформацію про вбивство адвоката Олександра Іванова, яке сталося 22 серпня в Кропивницькому, і наполягає на тому, що вбивство пов'язане з професійною діяльністю.

Про це повідомляє пресслужба асоціації.

"НААУ наполягає на тому, що вбивство адвоката Олександра Іванова пов'язане з професійною діяльністю. Поширена інформація в ЗМІ про випадкову смерть адвоката є класичним прийомом "інформаційного вкидання" і відволіканням уваги суспільства від цього резонансного злочину. Адвокатська діяльність завжди була ризикованою, але в останні роки наша професія пов'язана із загрозою життю адвокатів. У цьому контексті будь-які ініціативи обмежити професійні права адвокатів або утримання адвокатських гарантій є надзвичайно шкідливими і поставлять під загрозу весь інститут професійної правової допомоги. Ми закликаємо ЗМІ не поширювати неперевірену інформацію про загиблого і не давати можливості правоохоронцям замовчати цей злочин", - ідеться в повідомленні НААУ в фейсбуціе.

НААУ також звернулася до правоохоронних органів - Генеральної прокуратури і Національної поліції із закликом узяти розслідування цього злочину під контроль керівництва ГПУ і НПУ.

У повідомленні наголошується, що другий потерпілий, разом з яким був Олександр Іванов, також помер від отриманих поранень.

За даними ЗМІ, Олександр Іванов - колишній правоохоронець Він працював на керівних посадах в обласному главку, зокрема заступником начальника ГУ НП в області з питань слідства. До цього був начальником Ленінського райвідділу в тоді ще Кіровограді.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram