ГоловнаСуспільствоЖиття

СБУ повідомила про підозру в розтраті 8 млн гривень головлікарю Мінспорту

За даними спецслужби, чиновники організували схему розкрадання коштів під час закупівлі ліків і медпрепаратів.

СБУ повідомила про підозру в розтраті 8 млн гривень головлікарю Мінспорту
Фото: XSPORT.ua

Служба безпеки встановила, що чиновники Міністерства молоді та спорту організували схему розкрадання бюджетних коштів під час закупівлі ліків і медичних препаратів для національних збірних команд.

Про це повідомляють на сайті СБУ.

Оперативники спецслужби встановили, що посадові особи держустанови "Управління збірних команд та проведення спортивних заходів «Укрспортзабезпечення», яка перебуває у сфері управління Мінспорту, з порушенням законодавства закупили у приватного підприємства медпрепаратів на суму понад 8 млн гривень.

У рамках кримінального провадження, відкритого за ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу, задокументовано, що частина закупленої продукції взагалі не належить до лікарських засобів. До того ж інша частина препаратів, переданих спортсменам під виглядом ліків, не пройшла антидопінговий контроль.

"Через дії посадових осіб держбюджету було завдано збитків на більш ніж 8 млн гривень і поставлено під загрозу виступу на міжнародних змаганнях національних команд у зв'язку з відсутністю допінг-контролю продукції", - підкреслили в СБУ.

Зараз головному лікарю Міністерства молоді і спорту оголошено про підозру, вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу.

Також тривають слідчі дії для встановлення інших осіб та притягнення їх до кримінальної відповідальності.

Нагадаємо, в березні в Мінспорту виявили розкрадань на 50 млн гривень за неіснуючі тренувальні збори і змагання.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram