ГоловнаСуспільствоЖиття

У Мінспорту виявили розкрадання на 50 млн гривень за неіснуючі тренувальні збори і змагання

Близько 20 млн гривень виплатили спортсменам-призерам, а 10 млн привласнили учасники злочинної схеми.

У Мінспорту виявили розкрадання на 50 млн гривень за неіснуючі тренувальні збори і змагання
Фото: XSPORT.ua

Головне слідче управління Нацполіції розслідує кримінальне провадження за фактом розкрадання чиновниками Міністерства молоді та спорту 50 млн гривень, виділених на закупівлю спортивного обладнання та проведення спортивних заходів, а також на виплату заохочень спортсменам.

Про це йдеться в матеріалах суду.

Справу розслідують за ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем), ч. 2 ст. 366 (службове підроблення) Кримінального кодексу.

Досудовим розслідуванням встановлено, що посадові особи Мінспорту, державної установи "Укрспортзабезпечення", всеукраїнських федерацій і суб'єктів господарювання привласнили бюджетні кошти під час державних закупівель устаткування та інвентарю для організації спортивних заходів і підготовки спортсменів національних збірних команд України. Також розслідують привласнення державних коштів, виділених на організацію і проведення спортивних заходів та виплату грошових заохочень, чим завдали збитків державі в особливо великому розмірі - на загальну суму близько 50 млн гривень.

Згідно з матеріалами кримінального провадження, кілька спортсменів і тренерів, які входять до складу офіційних делегацій національних збірних команд України, фактично не брали участі в міжнародних і всеукраїнських спортивних змаганнях. Навчально-тренувальні збори для підготовки до вищевказаних змагань проводили не в повному обсязі або взагалі не проводили.

Встановлено, що грошові заохочення, які склали близько 20 млн гривень за 2017 рік, виплачували спортсменам-переможцям, призерам змагань і деяким працівникам збірних команд фактично в розмірі до 50% від призначеної суми, а решту бюджетних коштів - близько 10 млн гривень - привласнили учасники злочинної схеми, в яку також входили ТОВ "Спорт Ко", ТОВ "Спорт сервіс", ТОВ "Атлетіко ВІВА", ТОВ "Олімпійський навчально-спортивний центр "Конча-Заспа" та підприємці.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram