>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

У Мінспорту відреагували на участь українських шахісток у чемпіонаті світу в РФ

Мінспорту не фінансує і не має наміру фінансувати подібні поїздки за рахунок коштів держбюджету.

У Мінспорту відреагували на участь українських шахісток у чемпіонаті світу в РФ
Фото: dsmsu.gov.ua

Міністерство молоді та спорту України відреагувало на інформацію про те, що жіноча збірна команда України з шахів може взяти участь у чемпіонаті світу, який відбудеться в Ханти-Мансійську, РФ.

У Мінспорту нагадали, що не можуть заборонити українським спортсменам і тренерам брати участь у міжнародних змаганнях на території Росії, але результати таких змагань не враховуватимуться під час присвоєння спортивних звань.

"Сьогодні, 28 серпня, в деяких ЗМІ з'явилася інформація про те, що жіноча збірна команда України з шахів може взяти участь у чемпіонаті світу, який відбудеться в Ханти-Мансійську. Міністерство молоді та спорту України ще раз нагадує свою позицію щодо участі українських спортсменів у змаганнях на території країни-агресора: Міністерство не може заборонити спортсменам, тренерам, уболівальникам, комусь із громадян України їхати на змагання в Росію. Однак є суверенне право уряду не фінансувати поїздки українських спортсменів на міжнародні змагання в Російській Федерації", - повідомляє прес-служба міністерства.

У повідомленні наголошується, що Мінспорту не фінансує і не має наміру фінансувати такі поїздки за рахунок коштів держбюджету.

"За участь у змаганнях не будуть виплачені державні призові, їх результати не будуть враховуватися під час присвоєння спортивних звань", - сказано в повідомленні.

Підкреслюється, що "відповідальність за поїздку спортсменів перед українським суспільством і їх безпеку лежатиме виключно на спортивних федераціях і особисто на тих спортсменах і тренерах, які прийняли для себе рішення їхати в Росію, усвідомлюючи всі можливі ризики і наслідки".

Нагадаємо, у квітні 2018 року міністр Ігор Жданов підписав наказ, що забороняє фінансування участі українських спортсменів у турнірах на території Російської Федерації, але не забороняє саму участь.

Раніше на сайті ФІДЕ з'явилася інформація, що п'ятеро українок вирушать у російський Ханти-Мансійськ на чемпіонат світу з шахів серед жінок, який пройде з 1 по 25 листопада.

Українську збірну представляють Марія і Ганна Музичук, Ганна Ушеніна, Наталія Жукова та Ірина Яновська-Гапоненко.

Наталя Музичук, мама сестер шахісток, підтвердила, що Ганна і Марія візьмуть участь у турнірі в Ханти-Мансійську. Вона також підкреслила, що Міністерство молоді та спорту України не заперечує проти такої участі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram