ГоловнаСуспільствоЖиття

Ще одного поліцейського, підозрюваного в убивстві дитини, заарештовано на 60 діб

Петровець нібито не стріляв, але може бути причетним до зникнення зброї.

Фото: Тетяна Безрук

Суддя Голосіївського районного суду Києва Наталія Чередніченко ухвалила взяти під варту ще одного поліцейського - Володимира Петровця, підозрюваного в убивстві 5-річного хлопчика Кирила Тлявова. Про це повідомляє кореспондент LB.ua.

Прокурор Владислав Волян заявив, що Петровець не перешкоджав розслідуванню, але й не сприяв йому.

"Підозрюваний Петровець відмовився від обстеження на стан сп'яніння. Вважаємо, якщо запобіжний захід буде не "тримання під вартою", підозрюваний буде переховуватися від розслідування, впливати на свідків. На час досудового розслідування слід застосувати запобіжний захід - арешт на 60 діб без альтернативи внесення застави", - сказав прокурор.

Адвокат Петровця Олександр Козацький послався на свідка, який на слідчому експерименті заявив, що Петровець не стріляв.

"Коли одна людина загинула від однієї кулі, винними не можуть бути двоє людей. Я хочу долучити підтвердження, що на момент скоєння злочину на місці були й інші особи. Жодного доказу, що Петровець скоїв злочин, немає", - сказав Козацький.

Адвокат сім'ї потерпілих Олександр Щербина підтримав арешт Петровця, мотивувавши свою позицію тим, що стрілянина відбувалася саме на території його обійстя.

"Перед тим, як зникла зброя, проходили обшуки приміщення. За свідченнями свідків, зброя залишалася в будинку Петровця, але під час обшуку її не знайшли. Я вважаю, що ця людина є суспільно небезпечною. Він відмовився від зняття слідів з рук", - сказав Щербина.

Сам Петровець заявив, що не стріляв.

Раніше сьогодні суд арештував на два місяці іншого поліцейського, Івана Приходька, підозрюваного в убивстві Тлявова.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram