ГоловнаСуспільствоЖиття

Вантовий міст через гавань Дніпра в Києві готують до знесення для будівництва Подільського переходу

У 2008 році Рибальський міст остаточно закрили для пішоходів.

Вантовий міст через гавань Дніпра в Києві готують до знесення для будівництва Подільського переходу
Рыбальский мост
Фото: cultkiev.com

Вантовий міст через гавань річки Дніпро (Рибальський міст) готують до демонтажу, який почнеться не раніше ніж наступного року.

Про це повідомляє Офіційний портал Києва.

"У зв'язку з перенесенням інженерних мереж, що проходять під мостом, для безпеки водіїв і пішоходів встановлені нові обмежувальні знаки та огорожі. Фактично, це підготовчі роботи для будівництва заїзду з вул. Верхній Вал на Подільсько-Воскресенський мостовий перехід", - йдеться в повідомленні.

У міськраді нагадали, що цей міст був визнаний аварійним, і в 2001 році рух усіх видів транспорту по ньому було заборонено.

У 2008 році міст остаточно закрили для пішоходів (протокол від 27.11.2008 № 98 Постійної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій).

Через кілька років, зважаючи на аварійність вантового мосту, було прийнято рішення про його демонтаж (згідно з розпорядженням КМДА від 07.03.2012 № 375 "Про демонтаж вантового мосту через гавань р. Дніпро з вул. Верхній-Нижній Вал на Рибальський півострів у Подільському районі в складі будівництва Подільського мостового переходу через р. Дніпро в м. Києві" та згідно з рішенням Київської міської ради від 28.02.2013 № 58/9115 "Про демонтаж та списання вантового мосту через гавань р. Дніпро з вул. Верхній-Нижній Вал на Рибальський півострів у Подільському районі м. Києва, що належить до комунальної власності територіальної громади м. Києва").

Вантовий міст через гавань було введено в експлуатацію в 1963 році.

Нагадаємо, в грудні 2018 року Кабінет міністрів списав Києву 2,6 млрд гривень боргу для будівництва метро на Виноградар. Затверджений рішенням уряду порядок також передбачає списання боргів Києва в обсязі, що дорівнює фінансуванню з держбюджету в 2018 році будівництва Подільського–Воскресенського мосту через Дніпро в обсязі до 1 млрд гривень та капремонту мереж зовнішнього освітлення столиці з заміною ртутних і натрієвих світильників на світлодіодні у розмірі не більш ніж 300 млн гривень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram