ГоловнаСуспільствоЖиття

КМДА рекомендувала забудовнику призупинити роботи в Протасовому Яру

Профільним департаментам доручено перевірити межі ділянки і законність встановлення паркану.

КМДА рекомендувала забудовнику призупинити роботи в Протасовому Яру
КГГА рекомендовала застройщику приостановить работы в Протасовом Яру

Комісія Київської міської держадміністрації розглянула питання про будівництво в Протасовому Яру і рекомендувала забудовнику утриматися від виконання будь-яких робіт до прийняття остаточного рішення.

Про це повідомила прес-служба КМДА в Фейсбуці.

Під час засідання було погоджено створення робочої групи. До неї увійдуть представники ініціативної громадськості, яка надалі вивчатиме інформацію щодо будівництва на ділянці по вулиці Амосова, 6.

Окрім того, департаменту земельних ресурсів і департаменту благоустрою було дано доручення - провести обстеження земельної ділянки, зокрема перевірити межі ділянки і встановлення паркану, відповідно до дозвільних документів.

Також було вирішено звернутися до Солом'янської РДА та Національного інституту серцево-судинної хірургії імeні Амосова, щоб провести обстеження стану будівлі, яка розташована поблизу і належить закладу. Результати звіту повинні надати на наступні засідання.

Нагадаємо, увечері 2 травня між вулицями Протасів Яр і Миколи Амосова пройшла акція протесту проти незаконного будівництва. Між активістами та молодими людьми спортивної зовнішності - представниками забудовника відбулися сутички.

1 травня на Протасовому Яру і вулиці Амосова відбувалися сутички киян з "тітушками" дніпровської компанії ТОВ "Дайтона груп", яка намагається вирізати 4 га зелених насаджень для будівництва в зеленій зоні трьох хмарочосів.

Перші конфлікти в парку "Протасів Яр" через вирубування дерев під забудову відбулися в серпні 2018 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram