ГоловнаСуспільствоПодії

Поліція Дніпра затримала групу викрадачів, які катували підприємця заради грошей

Чоловіка впродовж доби тримали в підвалі та погрожували вбивством.

Поліція затримала в Дніпрі 5 зловмисників, які викрали і катували підприємця, вимагаючи в нього 4 млн грн.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції в Дніпропетровській області.

"Правоохоронці встановили, що чоловіка викрали 28 січня в районі вул. Батумської в м. Дніпро. Впродовж доби його тримали в підвалі, при цьому жорстоко катували і погрожували вбивством. Під тортурами чоловік видав банківські картки з пін-кодами, ключі від квартири й у нотаріуса передав права власності на автомобіль. Потім викрадачі шантажем змусили батьків потерпілого віддати 30 тис. грн і вимагали ще 60 тис. доларів. У цей час потерпілий скористався можливістю і втік від охоронця", - сказано в повідомленні.

Поліцейські затримали всіх п'ятьох членів злочинної групи. Під час обшуків у них вилучили цінні речі, викрадені в потерпілого, а також пістолет і автомобілі, які використовували під час скоєння злочину.

За цим фактом відкрито кримінальні провадження за ч. 3 ст. 186 (грабіж), ч. 2 ст. 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини) і ч. 4 ст. 189 (вимагання). Зараз організатора групи та одного з активних учасників тортур затримали за ст. 208 КПК.

Нагадаємо, в грудні правоохоронці в Київській області зупинили мікроавтобус для перевірки документів у водія і виявили в салоні викраденого чоловіка, який кликав на допомогу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram