ГоловнаСуспільствоЖиття

Зі скандального звіринця в Покровську забрали частину ведмедів і левів

На час судів вони будуть у реабілітаційному центрі.

Зі скандального приватного звіринця в Покровську забрали частину ведмедів і левів, яких утримували там у незадовільному стані.

На час судових розглядів вони будуть у Василівському реабілітаційному центрі в Запорізькій області, повідомив заступник міністра екології Василь Полуйко у фейсбуці.

8 січня з Покровського звіринця вивезли ведмедя та двох левів, а 18 січня - ще чотирьох левів і шістьох ведмедів.

"Перших тварин вивезли ще 8 січня. Сьогодні нам вдалося забрати інших. Власне зараз звірі, привезені з Покровська вранці, освоюються на новому місці... Тваринам потрібен час для адаптації. На час перевезення їх присипляли. Під наглядом фахівців були використані речовини, які загальмовують природні реакції, оскільки йдеться про хижих тварин", - написав Полуйко.

Фото: facebook.com/vasyl.polujko

Фото: facebook.com/vasyl.polujko

Усього у звіринці налічують 6 левів і 11 ведмедів. Тобто на нове місце проживання вирушать не всі, а лише ті, чиї умови проживання в Покровську не відповідають нормам.

Волонтери та зоозахисники звинувачували власника звіринця Ігоря Падалка в жорстокому поводженні з тваринами: за ними погано доглядають і утримують у тісних клітках.

Сам Падалко в коментарі "Донецким новостям" заявив, що має намір до 1 квітня побудувати чотири нові вольєри для левів і шість для ведмедів і забрати тварин назад. Господар притулку запевняє, що з нормою 30 кв. м на одну тварину він робить вольєри на 50 квадратів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram