ГоловнаСуспільствоЖиття

Тіла трьох загиблих під час аварії судна в Чорному морі українських моряків передали родичам

Тіло ще одного українця залишається знайти.

Тіла трьох загиблих під час аварії судна в Чорному морі українських моряків передали родичам
Сухогруз "Волго-Балт-214"
Фото: marinetraffic.com

Тіла трьох моряків, загиблих після аварії судна, затонулого в Чорному морі неподалік від узбережжя Туреччини 7 січня, передали родичам в Україні, повідомляє Укрінформ.

Тіло ще одного українця залишається знайти. Після марних спроб пошукова операція припинена, повідомив консул Посольства України в Туреччині Борис Ясинський.

"Тіла трьох українських моряків, які загинули після аварії торгового судна біля берегів Самсуна 7 січня, були доставлені в Україну і передані родичам в Одесі, Харкові та Черкасах. За неофіційними даними турецьких рятувальних органів, з учорашнього дня пошукова операція була припинена. Таке рішення було ухвалено, тому що в продовженні операції не бачать сенсу", - зазначив консул.

За його словами, тіла двох моряків не знайдені: одного громадянина України і капітана, громадянина Азербайджану.

"Тіло одного українського громадянина залишається знайти. Не виключається варіант, що тіло не буде знайдено. Зараз посольство вживає заходів для отримання офіційної інформації про зникнення безвісти. Потім ця інформація буде доведена до родичів, і вони будуть оформляти всі наступні документи", - уточнив Ясинський.

Щодо отримання моряками та родичами страхування консул зауважив, що деталі не розголошуються.

Нагадаємо, 7 січня в Чорному морі неподалік від берегів Туреччини затонуло судно "Волго-Балт 214", яке перевозило вугілля.

Всього на судні перебували 13 членів екіпажу, з яких 11 - українці, ще двоє - азербайджанці. За даними турецької влади, в результаті трагедії загинули шестеро людей. Решту вдалося врятувати за допомогою вертольотів, човнів і літака - потерпілі від аварії корабля п'ять годин протрималися в крижаній воді.

В результаті аварії судна загинули чотири українці: 37-річний житель міста Вилкове старший механік Дмитро Крепець, житель Одеської області електромеханік Володимир Овдієнко, його тіло не знайшли, Ростислав В'язівський і Руслан Бодник.

Вцілілі під час катастрофи суховантажу моряки Євген Ільченко, Денис Скачко, Станіслав Шевчук, Павло Мельниченко, Олег Геращенко, Євген Яценко і кок Тетяна Будко 12 січня повернулися на батьківщину.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram