ГоловнаСуспільствоПодії

У Чернівецькій області заарештували іноземця, який переховувався 20 років

У 1999 році іноземець разом зі спільниками скоїв умисне вбивство в Італії.

У Чернівецькій області заарештували іноземця, який переховувався 20 років

У міжнародному автомобільному пункті пропуску "Мамалига" в суботу, 12 січня, під час спроби в'їзду в Україну прикордонники виявили і затримали чоловіка, який з 1999 року перебуває в міжнародному розшуку за вчинення резонансного вбивства в Італії.

Як повідомили 17 січня в прес-службі поліції Чернівецької області, відразу після затримання українські правоохоронці отримали від Інтерполу офіційне підтвердження про його розшук, а від бюро Інтерполу в Італії - міжнародний ордер на арешт.

Новоселицький районний суд Чернівецької області задовольнив клопотання правоохоронців і засудив затриманого до утримання під вартою строком на 40 діб. Зараз він у СІЗО.

Тепер правоохоронці чекають на запит від італійських колег про видачу заарештованого і матеріали для його екстрадиції.

Повідомляють, що в 1999 році іноземець разом зі спільниками скоїв умисне вбивство в Італії. Злочинці заподіяли своїй жертві майже два десятки ножових поранень. Цей випадок отримав громадський резонанс і широко висвітлювався як у місцевих, так і в міжнародних ЗМІ.

Затриманому інкримінують добровільну співучасть у вбивстві, незаконне носіння та зберігання зброї і втечу. За скоєне суд заочно засудив чоловіка майже до 25 років позбавлення волі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram