ГоловнаСуспільствоЖиття

Генпрокуратура відзвітувала у справі Гандзюк

"Замовника злочину має визначити центральне управління СБУ".

Генпрокуратура відзвітувала у справі Гандзюк
Фото: Lb.ua

Під час розслідування справи про напад на громадську активістку і радницю мера Херсона Катерину Гандзюк, яка померла в лікарні 4 листопада, слідчі допитали 367 осіб і провели 21 експертизу. Про це повідомила прес-секретар Генпрокурора Лариса Сарган на своїй сторінці у Facebook.

"Зараз у цьому кримінальному провадженні триває досудове розслідування, під час якого було допитано 367 осіб, призначено та проведено 21 експертизу, проведено 9 обшуків та 26 оглядів", - зазначила вона.

Водночас Сарган додала, що слідчі встановили особи п'яти осіб, яких підозрюють в організації та скоєнні злочину.

Зараз під вартою перебувають Сергій Торбін і Микита Грабчук, інших, завдяки співпраці зі слідством, суд відправив під цілодобовий домашній арешт.

Замовника злочину має визначити центральне управління Служби безпеки України, повідомила Сарган.

"У зв'язку з цим 28 жовтня С. Торбіна з Херсонського СІЗО для проведення слідчих дій відправили в Центральне управління СБУ в Києві", - написала прес-секретар генпрокурора.

Нагадаємо, радниця міського голови Херсона та громадська активістка Катерина Гандзюк померла у київській лікарні вранці 4 листопада. Цього ж дня поліція перекваліфікувала кримінальне провадження щодо нападу на активістку.

31 липня жінку облили концентрованою сірчаною кислотою. Гандзюк отримала опіки 40% шкіри і сильне пошкодження очей. За 50 днів після замаху вона перенесла 11 операцій з видалення відмерлих тканин і пересадки шкіри.

Відомо про п'ятьох осіб, яких обґрунтовано підозрюють в замаху на вбивство Гандзюк. Це Сергій Торбін, Віктор Горбунов, Володимир Васянович, В'ячеслав Вишневський та Микита Грабчук. Всі вони є учасниками бойових дій на сході України у складі добровольчих формувань, зокрема - Української добровольчої армії. Торбін і Васянович нагороджені орденами "За мужність" III ступеня. Однак невідомими залишаються замовники вбивства.

Активісти анонсували на вечір неділі, 4 листопада, акції пам'яті за Катериною Гандзюк, які мають відбутися у більш ніж 10 містах України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram