ГоловнаСуспільствоЖиття

У Білій Церкві затримали банду автокрадіїв

Поліцейські встановили їх причетність щонайменше до 10 випадків автокрадіжок.

У Київській області поліцейські під час спецоперації затримали чотирьох автокрадіїв - жителів Києва і Київської області, які крали чужі автомобілі з метою викупу.

Про це повідомляється на сайті поліції.

Зазначається, що високий рівень технічного оснащення, яке використовували зловмисники, дозволяв їм здійснювати викрадення за 40 секунд.

Для встановлення усіх підозрюваних і визначення ролі кожного з них поліцейські здійснювали цілодобове спостереження. Після викрадення автомобіля у місті Біла Церква зловмисники зв'язалися з його власником і зажадали від нього 15 тис. доларів. Тим часом поліцейські відстежили усі дії зловмисників: де і як вони викрали авто, куди і яким шляхом привезли його для зберігання, хто і на якому етапі брав у цьому участь.

Поліцейські зібрали інформацію про усіх учасників групи і вирішили затримати учасників групи ще до передачі грошей. Для перекриття усіх можливих шляхів втечі було сформовано шість поліцейських груп.

Усі четверо підозрюваних рухалися на одній машині, яку придбали і використовували спеціально для злочинної діяльності.

"Під час погоні зловмисники навмисно створювали аварійні ситуації, йшли на таран, щоб поліцейські злетіли з дороги. Однак правоохоронцям вдалося уникнути усіх небезпечних ситуацій. Однак самі зловмисники злетіли в кювет і були затримані", - наголошується в повідомленні.

У машині поліцейські виявили предмети одягу, які викрадачі використовували під час скоєння злочину, - балаклави, рукавички, а також електронні засоби злому системи захисту автомобіля. Також у двох підозрюваних вилучили дві бойові гранати РГД.

"Під час п'ятьох невідкладних обшуків поліцейські виявили і вилучили автомат Калашникова з глушником і двома магазинами, спорядженими бойовими патронами, і димову шашку. Також вилучено номерні знаки та дублюючі таблички від автомобіля, заздалегідь підготовлені для викраденого авто з метою виготовлення автомобіля-«двійника». Окрім того, вилучено радіостанції та спецзасоби для виявлення і заглушування сигналів GPS-трекерів і автомобілі, номерні агрегати яких мають явні ознаки зміни кустарним способом", - наголошується у повідомленні.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 289 (незаконне заволодіння транспортним засобом), а також за ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) КК України.

Затриманим оголошено про підозру. Поліцейські встановили їх причетність щонайменше до випадків 10 автокрадіжок.

Нагадаємо, раніше поліція виявила у Києві величезний склад викрадених елітних автомобілів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram