ГоловнаСуспільствоЖиття

У Росії заявили, що Сенцов припинив голодування (оновлено)

Заступник директора ФСВП заявив, що для нього розробили спеціальну дієту.

У Росії заявили, що Сенцов припинив голодування (оновлено)
Фото: 89.fsin.su

Незаконно засуджений у Росії український режисер Олег Сенцов припинив голодування, якого він дотримувався з середини травня.

Про це заявив заступник директора Федеральної служби виконання покарань Валерій Максименко, передає "Интерфакс".

"Так, він припинив голодування. Найкращі дієтологи Москви розробили спеціальну дієту для виведення його з голодування", - сказав Максименко.

"Я дякую всім, хто брав участь, і нашим (ФСВП, - ред.) лікарям, і лікарям лабитнангської лікарні, і адвокатам, які підказали йому, що треба жити, що життя триває. Остаточно його вмовили наші лікарі, наші фахівці. І він вибрав життя", - додав представник ФСВП.

Адвокати Сенцова поки що повідомлення про припинення голодування не коментували. Також цю інформацію не підтвердили родичі політв'язня.

Раніше адвокат Дмитро Дінзе розповів, що Сенцов кілька разів відмовлявся від госпіталізації. Він також заявляв про загрозу того, що Сенцова "виведуть з голодування, примусово почавши годування".

Оновлення 14:10. Радник президента Російської Федерації, голова ради при президенті РФ з розвитку громадянського суспільства і прав людини Михайло Федотов підтвердив українському омбудсмену Людмилі Денісовій, що український політв'язень Олег Сенцов відмовився від голодування. Про це Денісова написала на своїй сторінці у Фейсбуці.

"Я щойно розмовляв з радником президента РФ, головою ради при президентові РФ з розвитку громадянського суспільства і прав людини Михайлом Федотовим. Він заявив, що володіє інформацією від керівництва Федеральної служби виконання покарань РФ про те, що Олег Сенцов написав заяву про відмову від голодування", - написала Денісова.

Причини російський чиновник не знає. За інформацією Денісової, Сенцов зараз зустрічається з адвокатом у колонії Лабитнангі.

Нагадаємо, Сенцова засуджено в Росії до 20 років позбавлення волі за звинуваченням у створенні "терористичної організації" в Криму - за підпал дверей офісу "Російської громади Криму" і вікна місцевого відділення "Единой России". 16 травня стало відомо, що він оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнити всіх українських політв'язнів, які перебувають у російських в'язницях.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram