ГоловнаСуспільствоЖиття

Поліція виключила дві з п'яти версій нападу на активіста Михайлика

Версію побутового конфлікту відхилили.

Поліція виключила дві з п'яти версій нападу на активіста Михайлика
Олег Михайлик
Фото: facebook

Зараз поліція розглядає три основні версії нападу на одеського активіста Олега Михайлика. Раніше розглядалося п'ять версій нападу. Про це повідомив начальник поліції Одеської області Дмитро Головін в коментарі "Громадському".

За його словами, у поліції є три версії нападу:

  • громадська діяльність Михайлика,

  • діяльність Михайлика в зв'язку з будівництвом ЖК "Золотий берег",

  • конфлікт підприємців і влади навколо права на земельну ділянку одного з ринків Одеси.

"Зараз ми відпрацьовуємо саме ці три версії", - додав він.

Головін підтвердив, що за активістом дійсно стежили, але подробиць не повідомив.

Начальник поліції Одеської області не виключає, що до замаху може бути причетний один з трьох підозрюваних - Торніке Нагладзе (Герасін), який нібито має першу групу інвалідності.

"Це він зараз на візку. За нашою інформацією, він і ще двоє підозрюваних були причетні до низки кримінальних злочинів, яких саме - наразі сказати не можу. Але навіть те, що він на колясці, не заважало йому діяти за загальним наміром з іншими підозрюваними", - розповів Головін.

Поліція також не виключає ймовірність здійснення підозрюваними в нападі на активіста серійних злочинів, зокрема, причетності "до нападів на інших активістів, або роботу на загальних замовників".

"Апеляційні скарги підозрюваних в нападі на Михайлика суд розглядатиме 8 жовтня, зараз же вони відмовляються свідчити і не співпрацюють зі слідством", - повідомив Головін.

Раніше в поліції повідомляли, що розглядають також версію побутового конфлікту.

Нагадаємо, ввечері 22 вересня в Одесі стріляли в активіста Олега Михайлика, він потрапив до лікарні в стані клінічної смерті. Голова поліції розповів, що слідство розглядає кілька версій нападу, в тому числі пов'язані з громадською і журналістською діяльністю потерпілого.

Управління Нацполіції Одеської області відкинуло звинувачення громадськості в тому, що правоохоронці не поспішають з розслідуванням нападу на активіста. Слідство розглядає 5 версій нападу.

25 вересня у справі про напад затримали трьох підозрюваних. Всі затримані - грузинської національності.

5 жовтня Михайлик заявив, що не впізнав підозрюваних у замаху на нього. Однак активіст не уточнив, чи йде мова про процедуру впізнання або інші слідчі дії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram