ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

У Києві закрили їдальню в "Епіцентрі" через отруєння персоналу

Повідомляється про сімох госпіталізованих.

У Києві закрили їдальню в "Епіцентрі" через отруєння персоналу
Фото: Depositphotos/SUKIYASHI

Державна служба з питань безпеки харчових продуктів і захисту споживачів заявляє про закриття на 10 днів їдальні "Епіцентру" через отруєння персоналу.

"Через отруєння персоналу, їдальню одного з найбільших магазинів столиці закрито на 10 днів. Станом на 28.09.2018, відповідно до листа Державної установи "Київський міський лабараторний центр МОЗ України" зареєстровано 8 випадків захворювання на ДЕК, пов'язаних з вживанням їжі в їдальні магазину "Епіцентр", - сказано в повідомленні.

Повідомляється про сім госпіталізованих. Всі хворі бактеріологічно обстежені, у трьох хворих знайдено Salmonella enteritidis гр. D.

За результатами санітарно-епідеміологічного обстеження виявлено недотримання гігієнічних норм співробітниками їдальні.

"Під час здійснення позапланового заходу (інспектування) для проведення лабораторних досліджень відібрано 5 проб харчових продуктів, в т.ч. 1 пробу сировини (свинини), 40 змивів з об'єктів навколишнього середовища, 2 проби води питної водопровідної, бактеріологічно обстежені 13 працівників закладу. Лабораторні дослідження тривають", - повідомили в Держпродспоживслужбі.

Головним управлінням направлено лист на адресу Оболонського управління поліції про вжиття заходів в результаті можливого скоєння протиправних діянь, передбачених ст. 325 Кримінального кодексу.

Як повідомлялось, в Макіївці сталося масове отруєння питною водою.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram