ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Вакцини від грипу вже прибули в Україну і проходять лабораторний контроль

Щеплення від грипу надійдуть у продаж після проходження контролю.

Вакцини від грипу вже прибули в Україну і проходять лабораторний контроль
Фото: Макс Требухов

Частина вакцин від грипу, закуплених для українців, уже знаходиться на лабораторному контролі, іншу частину відправлять туди найближчим часом. Про це розповіла відсторонена від виконання обов'язків голови Державної служби України з лікарських засобів і контролю за наркотиками (Держлікслужба) Наталія Гудзь, пише РБК-Україна.

За словами Гудзь, у цьому році французьку вакцину Vaxigrip Tetra вже направлено на лабораторний контроль, а південнокорейську GC Flu направлять найближчим часом.

Торішні проблеми з постачаннями французької вакцини були спровоковані самим виробником Sanofi Pasteur.

"Чомусь в Україну надійшла партія вакцин, яка була "перепакована для України". Нас насторожило це незрозуміле формулювання з сертифіката, який прийшов разом із партією вакцини. Надалі сама компанія, щоб уникнути нових помилок, внесла безліч змін у свої реєстраційні досьє в Україні", - зазначила Гудзь.

Нагадаємо, на початку вересня в. о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун заявляла, що вакцини проти грипу з'являться в аптеках упродовж місяця. Минулого тижня МОЗ відсторонило керівника Держлікслужби - Наталю Гудзь і Владислава Цілину - за підрив довіри до вакцин.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram